Ταραντίλης για Τσίπρα: Να τοποθετηθεί σχετικά με την αυριανή συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

0
27

Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με την αυριανή συγκέντρωση που έχει καλεστεί, ημέρα που ξεκινάει το lockdown στην Αττική.

Ο κ. Ταραντίλης δήλωσε: «O κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση.

Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα “δέχομαι την ευθύνη” δεν σημαίνει “αναλαμβάνω την ευθύνη”. Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες.

Τον ρωτάμε επίσης ευθέως:

  • Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;
  • Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας;

Αναμένουμε την απάντησή του».

Μάχη για το νομοσχέδιο στη Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την παρέβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο εμφανής στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να απολογηθεί «και να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος που έκανε χθες» κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη και τα όσα ανέφερε περί «ρίσκου» για την διασπορά του κορονοϊού από τις διαδηλώσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι από αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ανατρίχιασε όλος ο ελληνικός λαός» και σημείωσε ότι με τη σημερινή του παρέμβαση όχι μόνο δεν κατάφερε να ανασκευάσει αλλά αντιθέτως «και πάλι, δικαιολόγησε και τη σημερινή συγκέντρωση και κάθε συγκέντρωση μέσα σε αυτό το περιβάλλον». Αυτή, τόνισε, «αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε τις «αθλιότητες» που καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «αθλιότητα είναι το να μην παραδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας.

Το να λες ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και την ίδια στιγμή να εγκαλείς την κυβέρνηση γιατί παίρνει μέτρα. Αυτό είναι αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αθλιότητα είναι να λες έναν μονόλογο, ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο χωρίς διάλογο, τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει για το νομοσχέδιο αυτό δεσμευτεί και προεκλογικά και είναι νομοσχέδιο με το οποίο έγινε ο πιο εκτενής σε χρόνο διάλογος και με κοινωνικούς φορείς και με την πανεπιστημιακή κοινότητα και κοινοβουλευτικός διάλογος, ο προβλεπόμενος μέσα από τη διαδικασία». Επίσης «αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να έρχεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να υιοθετεί άκριτα fake news, τα οποία κυκλοφορούν, χαρτάκια που θα μπορούσε να τα κατασκευάσει ο οποιοσδήποτε για την ΕΡΤ και να τα παραδέχεται ως πραγματικό γεγονός. Αυτές είναι οι αθλιότητες! Αυτό είναι ντροπή!».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως η τροπολογία για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ιδιωτικών κολεγίων ήρθε στα μουλωχτά, την τελευταία στιγμή και εκπρόθεσμα χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με το ΤΕΕ ή με τις άλλες επαγγελματικές ενώσεις.

Σημείωσε δε ότι «ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Φορτσάκης, ο κ. Κύρτσος, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος που αντιδρούν με το νομοσχέδιο δεν έχουν μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σας διαβεβαιώ. Υπήρξα γραμματέας αυτού του κόμματος και ξέρω ποια είναι μέλη. Στη Νέα Δημοκρατία είναι!».

Τόνισε ακόμα ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όλο αυτό το διήμερο ακόμα και γι’ αυτά που δεν κάνατε σε σχέση με τα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας, για παράδειγμα των σχολείων, και σε σχέση με την κάλυψη των κενών». Υπογράμμισε πως «εμείς σε αυτό που με τίποτα δεν θα συμφωνήσουμε είναι σε σχέση με τους φραγμούς που βάζετε στην εκπαίδευση. Με κορυφαίο, ότι βρήκατε να βγάλετε έξω το 1% από τα Εσπερινά Λύκεια». Ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε «τι σας ενόχλησαν αυτά τα 700 παιδιά των Εσπερινών, που μπήκαν με το σπαθί τους στην ανώτατη εκπαίδευση;».

Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου έγιναν πανελλαδικά σήμερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr