Τάσος Τέλλογλου: Έτσι του έκλεψαν την τσάντα στο αεροδρόμιο – Τι έδειξαν οι κάμερες

0
58

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή της τσάντας του δημοσιογράφου που ερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών, ξετύλιξε το κουβάρι και αποκάλυψε την παρακολούθησή του

Περισσότερες πληροφορίες για την περίεργη κλοπή της τσάντας του Τάσου Τέλλογλου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή της τσάντας του δημοσιογράφου που ερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών, ξετύλιξε το κουβάρι και αποκάλυψε την παρακολούθησή του.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του Inside Story, Ελίζα Τριανταφύλλου που ήταν μαζί με τον Τάσο Τέλλογλου στο αεροδρόμιο, στις 17 Νοεμβρίου, δύο τουλάχιστον άτομα έκλεψαν την τσάντα του δημοσιογράφου, η οποία περιείχε έναν υπολογιστή και σημειώσεις για το ρεπορτάζ των παρακολουθήσεων.

«Όπως έδειξαν οι κάμερες του αεροδρομίου άτομο με μαύρο μάλλινο σκούφο (σε μέρα με αρκετή ζέστη) και μάσκα μπήκε στο αεροδρόμιο με δύο τσάντες, προσποιήθηκε ότι πηγαίνει προς τον έλεγχο ασφαλείας και λίγα λεπτά μετά βγαίνει από το κτίριο με τρεις τσάντες. Η τρίτη ήταν του Τάσου» σημειώνει η Ελίζα Τριανταφύλλου και προσθέτει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε “κανένα” άλλο περιστατικό κλοπής εκείνη τη μέρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ άτομα με εμπειρία απέκλεισαν τον ενδεχόμενο το περιστατικό να μην σχετίζεται με το ρεπορτάζ μας».

Αναλυτικά η μαρτυρία της:

«Στις 17/11 κι ενώ βρισκόμασταν με Τέλλογλου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης χάριν του ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις, εκλάπη η τσάντα του, που περιείχε έναν υπολογιστή και σημειώσεις για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, υπό εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, από δύο τουλάχιστον άτομα.

Όπως έδειξαν οι κάμερες του αεροδρομίου άτομο με μαύρο μάλλινο σκούφο (σε μέρα με αρκετή ζέστη) και μάσκα μπήκε στο αεροδρόμιο με δύο τσάντες, προσποιήθηκε ότι πηγαίνει προς τον έλεγχο ασφαλείας και λίγα λεπτά μετά βγαίνει από το κτίριο με τρεις τσάντες. Η τρίτη ήταν του Τάσου.

Την ίδια χρονική στιγμή, δεύτερο άτομο, χωρίς καμία τσάντα αν και σε αεροδρόμιο, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, έκοβε βόλτες στο χώρο κοντά στο περιστατικό.

Ήμασταν σε ένα σχεδόν άδειο αεροδρόμιο, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα. Η δε τσάντα του Τάσου ήταν ακουμπισμένη ακριβώς πίσω του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε “κανένα” άλλο περιστατικό κλοπής εκείνη τη μέρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ άτομα με εμπειρία απέκλεισαν τον ενδεχόμενο το περιστατικό να μην σχετίζεται με το ρεπορτάζ μας.

Για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Μετά το πρώτο σοκ, η βασική απορία μας ήταν μία: «πώς μας εντόπισαν;»

Είχαμε διανύσει μία μεγάλη διαδρομή με αυτοκίνητο έως το αεροδρόμιο και δεν είχαμε δει κανέναν να μας ακολουθεί.

Γυρνώντας στην Αθήνα ο Τάσος Τέλλογλου έκανε καταγγελία στην ΑΔΑΕ.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ΑΔΑΕ ζήτησε από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών να μάθει εάν τα στοιχεία θέσης-κίνησης του τηλεφώνου είχαν ζητηθεί από τις αρχές, καθώς και το αν είχε παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Τάσου Τέλλογλου στο παρελθόν».

πηγή: Αυγή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr