Τασούλας: Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

0
68

Αναφορικά με τα της Βουλής, ο κύριος Τασούλας σημείωσε πως η Εξεταστική Επιτροπή «παίρνει τα ηνία», με τη διάρκειά της να είναι ένας μήνας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ενέργειες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων διενεργεί ξεχωριστή έρευνα και η Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τα της Βουλής, ο κύριος Τασούλας σημείωσε πως η Εξεταστική Επιτροπή «παίρνει τα ηνία», με τη διάρκειά της να είναι ένας μήνας.

Σχετικά με το απόρρητο των συνεδριάσεων και το φαινόμενο των διαρροών, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως υπήρξε «μία παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας», προσθέτοντας πως η ΕΥΠ δεν μπορεί να μπει σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς «απέτρεψε πολλά προβλήματα με την Τουρκία στον Έβρο, κι είναι αυτή που έχει αποτρέψει πάρα πολλά που δεν θα τα μάθουμε ποτέ».

Τέλος, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο και τη συζήτηση για την αλλαγή του, υποστήριξε πως «αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε, πολύ περισσότερο από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είναι ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών -γιατί βλέπουμε γύρω μας τι συμβαίνει- απαιτεί να βγει μία Κυβέρνηση η οποία θα παίρνει γρήγορες και σοβαρές αποφάσεις. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας. Πρέπει να γίνεται με όρους ταχύτητας και αποφασιστικότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr