Ταξίδια: Αυτή είναι πιο δημοφιλής πόλη στην Ευρώπη μετά το Λονδίνο και το Παρίσι

0
92

Ταξίδια: Πόλη με ιστορία, γεμάτη πράσινο και πανέμορφα κτίρια τα οποία συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Σας συστήνουμε να την επισκεφτείτε και δεν θα χάσετε!

Δικαιώνοντας την φήμη του που το θέλει ως έναν κορυφαίο προορισμό για ταξίδια, το Βερολίνο, κατατάσσεται τρίτο μετά το Λονδίνο και το Παρίσι στις προτιμήσεις των τουριστών στην Ευρώπη.

Μια δυνατή τουριστική αγορά που προ πανδημίας ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, μόνο στα ξενοδοχεία, ξεπερνούσε τα 34 εκατομμύρια (2019).

Ταξίδια

Ταξίδια: Το Βερολίνο στο top 3 των ταξιδιωτικών προορισμών

Οι επισκέπτες του άγγιζαν τα 14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ξενοδόχων ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης έφταναν τα 8 εκατομμύρια και άλλοι 10 εκατ. επισκέπτες αφορούσαν στην κατηγορία VFR (Visiting Friends and Relatives), δηλαδή επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο CEO του Visit Berlin Μπούρκχαρντ Κίκερ αναφερόμενος πάντα στο 2019.

Ταξίδια

Σήμερα, και έχοντας υποστεί κατά το 2020 μείωση της τάξεως του 64% αναφορικά με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, επανέρχεται και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, καθώς το 70% των επισκεπτών του την περσινή χρονιά, προήλθε από το εσωτερικό της χώρας.

Ταξίδια

Ωστόσο, από τον Ιούνιο που σημειώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού, η πόλη σταδιακά επανακτά μέρος των τουριστών της αλλά εκείνο που θέλει να αναδείξει και να προβάλει μετά από τόσο διάστημα “σιωπής” είναι η ζωντάνια της. Μια πόλη γεμάτη κέφι, φιλική, ανοιχτή στη διαφορετικότητα, πλούσια σε πολιτιστικά δρώμενα, διασκέδαση και ιστορία. Αυτό είναι το Βερολίνο, αναφέρει ο κ.Κίκερ, «ένας προορισμός όπου δεν αντιμετωπίζουμε τον κόσμο που έρχεται ως τουρίστες αλλά ως επισκέπτες και φίλους». «Γιατί αυτό θέλουμε να νοιώσει όποιος έρθει στην πόλη, ότι για λίγες μέρες θα γίνει Βερολινέζος», προσθέτει.

Ο πολιτισμός, τα θέατρα, η διασκέδαση, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα club και γενικότερα η κοινωνική ζωή ήταν αυτό που στερήθηκε περισσότερο ο κόσμος κατά τη διάρκεια του λοκντάνουν.

Το Βερολίνο όμως, τα έχει όλα αυτά και είναι πλέον ξανά ανοιχτό για τον κόσμο: 150 θέατρα και σκηνές, 175 μουσεία, τρεις όπερες, πληθώρα μαγαζιών διασκέδασης και εστίασης. Και αυτό είναι που θέλει να αναδείξει ο Οργανισμός Τουρισμού του Βερολίνου: Ότι είναι μια πόλη με ζωή που είναι έτοιμη και πάλι να υποδεχτεί κόσμο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες του εξωτερικού που επιλέγουν το Βερολίνο προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, ωστόσο το Visit Berlin κάνει άνοιγμα και στην Ελλάδα με στοχευμένες κινήσεις προβολής και ταξίδια εξοικείωσης αλλά οι λόγοι δεν είναι κυρίως οικονομικοί, όπως εξηγεί ο κ. Κίκερ. «Εκείνο που μετράει για εμάς είναι το “πνεύμα” του Βερολίνου και σε αυτό ταιριάζουν οι Έλληνες. Θέλουμε τους Έλληνες γιατί μας αρέσουν ως λαός, ως ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα και εκτιμώ ότι κι εκείνοι όταν γνωρίσουν το Βερολίνο, θα το νοιώσουν ως μια πόλη φιλόξενη και κοντά στον δική τους νοοτροπία», σημειώνει.

Ταξίδια: Τέχνη, ελευθερία, γαστρονομία κι ένα παλάτι που βρήκε… το ρόλο του

«Επανασυστήνοντας» το Βερολίνο στον κόσμο, ο Οργανισμός Τουρισμού επιλέγει να αναδείξει το σημαντικότατο ρόλο της πόλης ως μέρος της Γερμανικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να γνωρίσει κανείς το παρελθόν ενός τόπου και ένας από αυτούς είναι το Videobustour, όπου μέσα σε λίγο χρόνο έχει κανείς την δυνατότητα να βλέπει τα μέρη από τα οποία περνάει με το λεωφορείο σε δύο χρόνους. Το παρελθόν και στιγμές ορόσημο στην ιστορία της πόλης εμφανίζονται στην οθόνη του βίντεο, την ώρα που ο επισκέπτης ζει το παρόν και βλέπει τις εικόνες του σήμερα από το παράθυρό του.

Αυτό είναι το Βερολίνο, ένας συνεχής διάλογος με την ιστορία, το παρελθόν και το παρόν. Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρήκε εκ νέου ζωή και στο οποίο βρήκαν κυρίως “καλλιτεχνικό καταφύγιο” νέοι άνθρωποι από διάφορα μέρη. Ειδικά για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την πλευρά, γκαλερί και διάφορους χώρους τέχνης, υπάρχουν σχεδιασμένες εξειδικευμένες διαδρομές όπως η Go Art.

Την ίδια ώρα και καθώς κανείς έχει ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο νησί των μουσείων, στον ποταμό Στρέε – όπου φιλοξενούνται το Παλαιό Μουσείο (Altes Museum), το Νέο Μουσείο (Neues Museum), η Παλαιά Εθνική Πινακοθήκη (Alte Nationalgalerie), το Μουσείο Μπόντε (Bode-Museum) και το Μουσείο της Περγάμου (Pergamonmuseum) – συναντά περνώντας απέναντι ένα εμβληματικό κτίριο: Το Humboldt Forum.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr