Τέμπη: Δύο φορές το ίδιο λάθος έκανε ο 59χρονος σταθμάρχης τη μοιραία ημέρα

0
24

Διπλό λάθος φαίνεται πως είχε κάνει ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας την μοιραία ημέρα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Διπλό λάθος φαίνεται πως είχε κάνει ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας την μοιραία ημέρα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη. Καθώς περνάνε οι μέρες, πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα  για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο 59χρονος σταθμάρχης μόλις μία ώρα πριν το τραγικό δυστύχημα με το Intercity 62 και την εμπορική αμαξοστοιχία είχε στείλει τον προαστιακό της Λάρισας προς λάθος κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, όταν ο προαστιακός γεμάτος με επιβάτες έφτασε στο σημείο Ψαλίδι- Παλιοφάρσαλο ο σταθμάρχης άλλαξε το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο να πάει σε λάθος γραμμή. Ωστόσο, ο μηχανοδηγός του προαστιακού καταλαβαίνει το λάθος του σταθμάρχη με αποτέλεσμα να του ζητήσει να κάνει όπισθεν το τρένο και να συνεχίσει την πορεία του στη γραμμή που βρισκόταν. Το ίδιο λάθος όμως δεν αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγός του Intercity 62.

«Και οι δύο έκαναν λάθος αυτή τη στιγμή. Ο ένας, ο σταθμάρχης ασυνείδητα είχε το τρένο ενώ περίμενε το εμπορικό πάνω στη γραμμή καθόδου, ο δε μηχανοδηγός δεν έκανε την προβλεπόμενη από τον κανονισμό εκφώνηση: Η αμαξοστοιχία 62 από Λάρισα μπαίνει στην γραμμή καθόδου μέχρι το Λιτόχωρο» επισημαίνει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην σταθμάρχης Βόλου,  Γ. Αποστολέρης.

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί»

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης συνεχίζονται με τις Αρχές να έχουν εντοπίσει το «μαύρο κουτί» χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν πρόκειται γι αυτό της επιβατική αμαξοστοιχίας ή της εμπορικής.

Το «μαύρο κουτί» αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα αίτια που οδήγησαν στην μοιραία σύγκρουση όπως στοιχεία για την ταχύτητα του τρένου, για το αν χρησιμοποιήθηκαν τα φρένα και πότε, αν χρησιμοποιήθηκε το έκτακτο φρένο αλλά και για την μηχανολογική κατάσταση των βαγονιών και της μηχανής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr