Τέμπη: «Η αναμονή μας σκοτώνει, το γιατί με σκοτώνει»- Γονείς αναζητούν απαντήσεις

0
54

«Έχουν χαθεί οι ελπίδες να βρω ζωντανό το παιδί μου» λέει ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που ήταν επιβάτης στο τρένο που συγκρούστηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Γονείς και συγγενείς των αγνοουμένων ζητούν πλέον απαντήσεις.

Διαβαστε εδω τις τελευταίες εξελίξεις για τα Τέμπη

«Δεν έχω καμία ενημέρωση είμαι στο περίμενε. Θα μου τηλεφωνήσουν από την αστυνομία. Διότι χθες δώσαμε όλοι δείγματα DNA, ούτως ώστε να τα ταυτοποιήσουνε με τα πτώματα που έχουνε. Σήμερα πιστεύω ότι πάρθηκαν τα αποτελέσματα και περιμένω μέχρι της 10 να δω αν θα μου τηλεφωνήσουν ή όχι αλλιώς αύριο το πρωί» λέει ο ίδιος.

»Είμαι στο περίμενε να με ενημερώσουν αν έχουν το παιδί μου ή όχι. Ένα εύθυμο χαρούμενο 28χρονο κορίτσι, που πήρε το πρώτο του πτυχίο, Πολιτικός Μηχανικός στην Πάτρα, έδωσε κατατακτήριες και ήταν 4ετής στην Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Όμως έχω τρία παιδιά που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη» είπε ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας, μιλώντας στο Open.

«Το πρόβλημα με τα αγόρια είναι ότι θα ανοίξουν την πόρτα της αδελφής τους. Θα ανοίξουν και θα δουν τα ρούχα της στη ντουλάπα της. Είναι τραγική η κατάσταση. Το κορίτσι μου το ανάθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές. Όχι να μου το σκοτώσει ο οποιοσδήποτε αλήτης» είπε ο πατέρας της 28χρονης.

»Τι να μου πείτε. Απλώς σκέφτομαι ότι πάντα στη ζωή υπάρχουν για χειρότερα. Κάνω κουράγιο για την υπόλοιπη οικογένεια, την κουτσουρεμένη μου οικογένεια πια. Θα έρθει το Πάσχα και θα έχω σερβίτσιο στο τραπέζι άδειο χωρίς φαγητό αλλά το σερβίτσιο και η καρέκλα της θα είναι εκεί.» λέει συντετριμμένος.

«Ευτυχώς, που δεν έτυχε να ταξιδέψουν και τα τρία παιδιά μου. Θα έπαιρνα το πολυβόλο και όποιος έμενε από αυτούς» συμπλήρωσε ενώ τόνισε ότι «Δεν μπορεί ολόκληροι οι σιδηρόδρομοι Ελλάδος να κρέμονται σε έναν άνθρωπο. Θα έπρεπε να είναι χειροκίνητη η λαβή; Θα μπορούσε να πάθει ένα έμφραγμα, να ήταν πιωμένος.» είπε.

«Με τη μονή τη γραμμή, δεν είχε συμβεί αυτό. Με την διπλή την ιταλιάνικη συνέβη (το δυστύχημα)» είπε ο πατέρας της 28χρονης.

Ο πατέρας ενός 23χρονου, που αγνοείται λύγισε μιλώντας για την τελευταία φορά που άκουσε τον γιοτ του στο τηλέφωνο, λίγο πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Μιλάγαμε κα μου είπε θα καθυστερήσω μην έρθεις να με πάρεις την ώρα που σου είπα. Θα σε πάρω όταν έχω νέα να έρθεις να με πάρεις. Ήταν πριν την Λάρισα, όταν είχαν καθυστέρηση μία ώρα περίπου» είπε.

Συνέχισε δε, να αφηγείται τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ξαφνικά ενώ μίλαγα κόπηκε η γραμμή. Δεν ξέρω τι έφταιγε, τα τούνελ, δεν ξέρω. Και κόπηκε η γραμμή. Πήγα στη σύζυγο είχε πάει 1:30 η ώρα και είπα δεν μπορεί θα έχει έρθει. Μόλις έφτασα είδα κόσμο. Και είπα κάτι δεν πάει καλά. Ήταν στο 5ο βαγόνι αλλά όταν ήταν μόνος του συνήθως πήγαινε στο κυλικείο. Και ακόμη δεν έχω νέα του» είπε μιλώντας στον Alpha.

«Δώσαμε DNA και μας πήραν το πρωί από την αστυνομία, ότι ή σήμερα ή αύριο το μεσημέρι θα έχουμε απάντηση» είπε ενώ στο άκουσμα ότι έχουν ταυτοποιηθεί οι πρώτοι 15 σοροί, που ήταν ιδιαίτερα νεαρά άτομα ξέσπασε σε κλάματα.

«Η αναμονή μας σκοτώνει. Ένα ταλαντούχο παιδί» είπε ο πατέρας του αγνοούμενου και λύγισε. «Ο γιος μου εργάζεται Θεσσαλονίκη και είχε πάει να δει την κοπέλα του, τον παππού, τη γιαγιά. Το θέμα είναι το γιατί. Το γιατί με σκοτώνει. Γιατί με έναν λάθος χειρισμό να φύγουν τόσα παιδιά άδικα. Ας μου απαντήσει κάποιος. Γιατί, για ποιον λόγο».

Με ένα ευχαριστώ για τα χιλιάδες άτομα που τους έχουν βοηθήσει στην αναζήτηση του αδελφού του, ξεκίνησε ο Ευάγγελος Βλάχος, αδελφός του αγνοούμενου Βάιου, να αφηγείται την δική του περιπέτεια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο ίδιος μένει με την οικογένειά του στην Παταγονία και αναζητά απαντήσεις για τον αδελφό του.

«Ευτυχώς η κοπέλα του έχει διασωθεί αλλά είναι στο νοσοκομείο, δεν μπορεί να μιλήσει. Η εικόνα που μας στοιχειώνει είναι ότι το τελευταίο στίγμα που έχουμε είναι ότι ήταν συνδεδεμένος σε ένα κοινό γκρουπ, ήταν  23:06 και η κοπέλα του στο 23:16, οπότε υποθέτω λίγα λεπτά μετά την Λάρισα» όπως λέει ο ίδιος στο Mega.

Σε ερώτηση για την κοπέλα του αδελφού του, είπε ότι η υγεία της πάει καλά. «Είναι μία κατάσταση που μπορεί να αλλάξει μέρα με τη μέρα αλλά τουλάχιστον πάει καλά» είπε μιλώντας στο Mega.

«Ό,τι πληροφορία ξέρουμε από το συμβάν προέρχεται από τον διασώστη που βοήθησε την κοπέλα του αδελφού μου. Οπότε ίσως να γνώριζε κάτι» λέει αναζητώντας πληροφορίες.

«Από τον αδελφό μου δεν έχουμε κανένα νέο. Από την αστυνομία ενημέρωσαν τους γονείς μου ότι δεν έχει γίνει κάποια ταυτοποίηση» είπε μιλώντας στο Open.

»Δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαγόνι ήταν. Η κοπέλα του δεν είναι διαθέσιμη να μιλήσει λόγω της κατάστασής της. Το θέμα είναι ότι η όλη επικοινωνία, οι πληροφορίες προέρχονται από τον διασώστη και η κοπέλα έδωσε το τηλέφωνο της μητέρας της. Ο άνθρωπος είπε ότι τη βρήκε αρκετά μέτρα έξω από το τρένο με το σκυλί. Έψαχνε να βρει τον Βάιο. Ήταν εκτός τρένου η κοπέλα. Δεν ξέρουμε πως βρέθηκε εκεί» λέει.

«Αυτή την πληροφορία θέλουμε, σε ποιο βαγόνι ήταν, γι’ αυτό και έχουμε εκθέσει προσωπικά στοιχεία προσωπικές φωτογραφίες, σαν οικογένεια, είναι μία έκθεση αυτή, είναι ένα ρίσκο αλλά δεν έχουμε μία άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή πέρα από αυτό» όπως είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr