Τέμπη: Στα 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος της τραγωδίας

0
27

Διαψεύδει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επιχειρούμενη περικοπή της δημοσίας δαπάνης για την κηδέια των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, το υπουργείο Εργασίας.

Διαψεύδει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επιχειρούμενη περικοπή της δημοσίας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή! Αντίθετα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο».Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Hellenic Train ενημέρωσε το κοινό ότι δεν θα κάνει χρήση της ρήτρας εξαίρεσης από τις αποζημιώσεις.

H Hellenic Train δεν ενεργοποιεί τη ρήτρα εξαίρεσης από τις αποζημιώσεις

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εξαίρεσης από τις αποζημιώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη εξέδωσε η Hellenic Train.

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούσε να κάνει χρήση της εν λόγω ρύθμισης, η οποία προβλεπόταν σε υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2019. Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train επισημαίνει τα εξής:

Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:

  • Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 (Link)
  • Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξημπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr