Τέμπη: Συγκλονίζει ο μάρτυρας-κλειδί – «Μου είπε, έχω σύγκρουση»

0
15

Είναι ο άνθρωπος που έμαθε πρώτος από όλους την τραγωδία. Πρόκειται για τον σταθμάρχη στο Παλαιοφάρσαλο, Γιώργος Ζήνδρος, που μόλις είχε σχολάσει και πέρασε να πει μια καλησπέρα στον συνάδελφο που έκανε το μοιραίο λάθος.

Είναι ο άνθρωπος που έμαθε πρώτος από όλους την τραγωδία. Πρόκειται για τον σταθμάρχη στο Παλαιοφάρσαλο, Γιώργος Ζήνδρος, που μόλις είχε σχολάσει και πέρασε να πει μια καλησπέρα στον συνάδελφο που έκανε το μοιραίο λάθος. Ο ίδιος μίλησε στο Mega όπου περιέγραψε πώς βίωσε τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Εγώ κατεβαίνω να πάω στο γραφείο του, να του πω ένα γεια και να φύγω στο σπίτι. Είχα σχολάσει από το Παλαιοφάρσαλο. Κι εκείνη την ώρα που μπαίνω στο γραφείο, μιλούσε (σ.σ. ο σταθμάρχης της Λάρισας) με την πυροσβεστική. Και λέω ‘τι έγινε; Με ποιον μιλάς;’ και μου λέει ‘με την πυροσβεστική. Έχω σύγκρουση’. ‘Τι σύγκρουση;’ του λέω. Και μου λέει ‘σύγκρουση του 62 με το εμπορικό.

Μάλλον’, λέει, ‘το εμπορικό εκτροχιάστηκε και έπεσε το τρένο… πάνω’. Εννοούσε όχι μετωπική. Εννοούσε ότι το τρένο το έβαλε κανονικά, προς την άνοδο, το επιβατικό. Και το εμπορικό, όπως κατέβαινε, εκτροχιάστηκε και συγκρούστηκαν. Αυτό εννοούσε αυτός. Αλλά δεν έγινε αυτό. Έγινε αλλιώς. Το έβαλε στην κάθοδο το τρένο. Από λάθος, ναι, και δεν το κατάλαβε τι είχε κάνει. Δεν μπορούσε να το φανταστεί τι έκανε», περιέγραψε ο σταθμάρχης.

Οι πρώτες αντιδράσεις του σταθμάρχη Λάρισας, τα όσα του είπε αλλά και τα όσα βίωσε ο ίδιος προκαλούν ανατριχίλα.

«Ήρθε η αστυνομία. Ήρθε η αστυνομία εκεί, του πήρε κατάθεση εκεί μέσα, πήραν τα χαρτιά που ήταν να πάρει η αστυνομία, εγώ βγήκα έξω, με έβγαλαν έξω και μόλις έφυγαν αυτοί, κάθισα εγώ μετά. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον σταθμό. Έκατσα όλη νύχτα εδώ να εξυπηρετήσω την κατάσταση», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αποκαλύπτεται ότι, έχοντας ήδη κάνει μία βάρδια από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 22.00 το βράδυ, ο σταθμάρχης κλήθηκε να παραμείνει στο σταθμαρχείο ως τις 06.00 το πρωί, καθώς όπως φαίνεται οι προϊστάμενοί του θεώρησαν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για έναν εργαζόμενο να δουλεύει 16 ώρες σερί σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

«Δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν μπορώ να… δηλαδή, αδιανόητο αυτό που έγινε. Μετωπική σύγκρουση με τέτοιες ταχύτητες, με τέτοιο βάρος, με τέτοιο… 160… και με 100 να πήγαινε… είναι, είναι πολύ μεγάλες οι ταχύτητες και πολύ βάρος. Δεν… Κι αν γινόταν και στο τούνελ, θα ήταν ακόμη χειρότερο», συμπλήρωσε σοκαρισμένος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr