Telegraph Άνδρος: Ένας από τους πέντε πιο ονειρικούς προορισμούς της Ελλάδας

0
29

Την Άνδρο συνεχίζουν να εκθειάζουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μετά τη διάκριση ως κορυφαίου προορισμού για διακοπές χωρίς συνωστισμό από την εφημερίδα Sunday Times, η Daily Telegraph παρακινεί τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν τις πιο ήσυχες γωνιές της Ελλάδας και εντάσσει τον προορισμό στα 5 πιο ονειρικά ταξίδια στην Ελλάδα για φέτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα διεθνή ΜΜΕ εκπέμπει και η νέα πρωτότυπη προσπάθεια προβολής του Δήμου Άνδρου που ήδη «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με εικόνες και εμπειρίες από την Άνδρο γέμισε το μετρό της Αθήνας. Με 31 αφίσες σε 17 σταθμούς, η Άνδρος θα προβληθεί συνολικά για δύο εβδομάδες σε ένα επιλεγμένο κοινό στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής που καλύπτει το μετρό.

Με slogan όπως «Μακριά, αλλά και τόσο κοντά», «Μέσα σε όλα, αλλά και έξω καρδιά», «Δράση, αλλά και απόδραση», σύντομα, ελκυστικά κείμενα και όμορφες εικόνες φιλοδοξούν να δώσουν μία «γεύση» από Άνδρο σε χιλιάδες τουρίστες. «Η ποιότητα, η εγγύτητα από την Αθήνα, η ασφάλεια και η φιλοξενία είναι τα συστατικά μίας συνταγής που προσφέρει η Άνδρος για ιδανικές αποδράσεις σε φίλους του ποιοτικού ταξιδιού, να μοιραστούν μαζί μας μία ξεχωριστή εμπειρία», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μουστάκας.

Η Άνδρος των διακοπών

Η Άνδρος, λόγω της μικρής της απόστασης της από την Αττική και της πολυμορφίας της είναι ιδανική για όλους. Στην Άνδρο θα χαλαρώσετε αλλά και θα διασκεδάσετε. Θα δοκιμάσετε παραδοσιακά εδέσματα αλλά και σύγχρονη κουζίνα. Θα κολυμπήσετε στις πανέμορφες παραλίες της αλλά θα βρείτε και την πνευματική της πλευρά στα μοναστήρια και τις εκκλησιές της. Θα ζήσετε τις ανέσεις αλλά θα έρθετε σε επαφή με την απέραντη φύση και τα μονοπάτια της. Η Άνδρος είναι ένας μοναδικός προορισμός. Είναι ιδανική για σύντομες αποδράσεις. Αν όμως της αφιερώσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα σας αποζημίωσει με το παραπάνω.

Η Άνδρος στην Ιστορία

Η Άνδρος πήρε το όνομα της κατά την μυθολογία όταν ο Στάφυλος γιος του ∆ιονύσου είχε κόρη την Κρέουσα ή νύµφη Ροιώ την οποία ερωτεύτηκε ο θεός Απόλλωνας και από αυτή την ένωση γεννήθηκε ο Άνιος. Ο Άνιος απέκτησε πολλά παιδιά. Ανάµεσά τους ήταν οι κόρες, Σπερµώ, Οινώ και Ελαΐς. Τα ονόµατά τους αντιστοιχούσαν στα βασικά είδη διατροφής, σιτάρι, κρασί και λάδι. Ο προπάππους τους, ο ∆ιόνυσος, τους χάρισε την ικανότητα να κάνουν τη γη να καρπίζει. Όπου λοιπόν περνούσαν, φύτρωναν αµπέλια, ελιές και σιτάρι. Ο Άνιος απέκτησε επίσης και τρεις γιους, τον Μύκονο, τον Άνδρο και τον Θάσο. Οι αρχαίες ονοµασίες της Άνδρου ήταν Υδρούσα (µε άφθονα νερά), Επαγρίς, Νωναγρία (υγρό πεδίο), Λασία (µε πλούσια βλάστηση) και Γαύρος.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr