Τέλη κυκλοφορίας 2020 με τον μήνα: Έρχεται έκπτωση 25%

0
44

Η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία επεκτείνεται και για τον Ιούνιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, θεσπίζεται ευνοϊκότερο πλαίσιο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ενώ εξαιρούνται και για το 2020 τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Και όλα αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να συνάψουν δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα χορηγούνται χωρίς προσημείωση.  Συγκεκριμένα, απευθύνεται:

  • στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, 
  • στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων,
  • στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,
  • σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στο χώρο εργασίας καθώς και
  • σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που αμφότεροι είναι αποκλεισμένοι από τη συνήθη τραπεζική χρηματοδότηση, ιδίως λόγω αδυναμίας παροχής των εξασφαλίσεων που απαιτεί η τραπεζική ενωσιακή νομοθεσία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις συγκεκριμένες αλλαγές προβλέπονται τα εξής:

  • Τέλη κυκλοφορίας

Παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας λόγω ανωτέρας βίας, εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2020, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

  • ΕΝΦΙΑ

Δεν θα συνυπολογίζεται και για το έτος 2020 στη συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Επίσης επεκτείνονται και για το 2020 οι μειώσεις ( που ίσχυσαν το 2019) στον ΕΝΦΙΑ ειδικών κατηγοριών φυσικών προσώπων,

  • Έκπτωση 25%

Επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο 2020 το ευνοϊκό μέτρο της έκπτωσης 25% σε δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που καταβάλλονται εμπρόθεσμα για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr