Τέλος το sms στο 13033 – Πότε σταματάει

0
138

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει ήδη ξεκινήσει, με την ημερομηνία να έχει «κλειδώσει» για τις 4 Μαΐου, ενώ για τις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του τουρισμού. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως πολύ σύντομα θα καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033, καθώς θα είναι αχρείαστο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανοίξει πριν τον τουρισμό και γι΄αυτό τον λόγο, εάν το επιτρέψουν τα δεδομένα, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου, δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένονται ήδη από τον Μάιο να καταφθάσουν στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι θα κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες.

Μαζί με την κατάργηση του SMS στο 13033 αναμένεται να καταργηθεί και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Άνοιγμα εστίασης: Ανοίγει η εστίαση πριν τον τουρισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, με τραπεζάκια έξω αναμένεται να ανοίξει και η εστίαση λίγο μετά το Πάσχα, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της εστίασης να προηγηθεί του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα- η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου. Δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης. Σχετικά με το λιανεμπόριο, στις 19 Απριλίου η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου.

Το Σάββατο στις 24 του μηνός, αναμένεται επίσης να αρθούν οι περιορισμοί για το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα μπορούμε να ψωνίζουμε χωρίς click away και click in shop, αλλά πάντα με τα υπόλοιπα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, τα όρια ατόμων ανά τετραγωνικό κλπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr