Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι που θα δώσουν το παρών – Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

0
71

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ήδη από χθες Τετάρτη λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Τατόι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ταφή του τέως βασιλιά, ενώ ειδικός σχεδιασμός θα γίνει για την εξόδιο ακολουθία που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των εν ενεργεία βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνδέσμους άλλων χωρών, προκειμένου να έχουν εικόνα για την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στην Αθήνα και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και για τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, με στόχο να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Επί ποδός θα βρίσκονται υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική, ενώ θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο για να αποτραπούν τυχόν «παρατράγουδα».

Στα μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί που θα επιτηρούν τόσο τους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών όσο και το Τατόι. Στην Αθήνα θα βρίσκονται όμως και οι πολυάριθμες φρουρές των βασιλικών οικογενειών, που θα συνοδεύουν τους προσκεκλημένους σε κάθε τους βήμα.

Οι επίσημοι που θα παραστούν

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας και το επιχειρησιακό σχέδιο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα φτάσουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Πηγή: Pagenews.gr