Τέτα Ντούζου: Που βρίσκεται σήμερα η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της δεκαετίας του 1980

0
188

Η Τέτα Ντούζου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο το 1982 στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα.Έφυγε με την οικογένειά της το 1967, σε πολύ μικρή ηλικία, για την Αμε­ρική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980.

Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο ζωής της Τέτας Ντούζου, για αυτό και αποσύρθηκε γρήγορα από την υποκριτική.

Talk of the town

Το «κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο», όπως έγραφαν για εκείνη οι εφημερίδες της εποχής, έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό στο κοινό. Μαζί με την Καίτη Φίνου και τη Νανά Βενέτη απο­τέλεσαν talk of the town πρόσωπα της δεκαετίας του ’80.

Μεγαλωμένη μέσα σε καλλιτεχνική οικογέ­νεια, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήμα­τά τους. Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο της ζωής της. Εκείνη με τα παιδιά ήθελε να ασχοληθεί, αλλά δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι απο­φάσισε -μόλις στα 18 της χρόνια- να λάβει μέρος στις βιντεοταινίες της εποχής για να μπορέσει στη συνέχεια να σπουδάσει παιδοψυχολογία, σύμφωνα με το Ciao.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση

Η Τέτα Ντούζου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κο­πάνα (1982) που σημείωσε με­γάλη εισπρακτική επιτυχία. Παράλληλα σπούδασε ψυχο­λογία.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό μέσα από δεκάδες ταινίες (κινηματογρά­φος και βίντεο) στις οποίες πρωταγωνίστησε, κυρίως χάρη στους αβανταδόρικους ρόλους της χαριτωμένης κο­πέλας που υποδυόταν. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονό­ματα του ελληνικού κινηματο­γράφου όπως με Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Ρίζο, Μάρω Κοντού, Στάθη Ψάλτη.

Παραμυθένιος έρωτας

Αρχές του ’90 η Τέτα Ντούζου γνωρίζει τον μετέπειτα άνδρα της, τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, μεσώ κοινής παρέας και στο όνομα του πα­ραμυθένιου έρωτα που από μικρό κορίτσι ήθελε να ζήσει εγκαταλείπει καριέρα, χρήματα και επιτυχίες. Παντρεύονται και αποκτούν μαζί δύο κόρες. Δεν υπάρχει πια η λάμψη της τηλεόρα­σης και του σινεμά για εκείνη. Είναι πλέον απο­φασισμένη να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Ωστόσο το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά για επαγγελματικές προτάσεις, με την ίδια να απαντά μο­νίμως αρνητικά. «Δεν Θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο εδώ και αρ­κετά χρόνια. Δεν είχε άλ­λωστε ποτέ φίλους ηθοποιούς. Όλοι οι φίλοι της είναι από τα παιδικά της χρό­νια» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο αδελφός της Στηβ Ντούζος, τονί­ζοντας στη συνέχεια ότι η Τέτα τα παράτησε όλα επειδή αγάπησε.

Η απόσυρση από την υποκριτική

Η Τέτα Ντούζου είναι σή­μερα μια ευτυχισμένη νοι­κοκυρά που φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά της. Μένει μόνιμα στη Φιλοθέη και έχει τεράστια αδυναμία στα δύο κορίτσια της. Η μεγάλη κόρη της σπου­δάζει οικονομικά στο εξω­τερικό, ενώ η μικρή της είναι μαθήτρια λυκείου. Όταν ο χρόνος της το επιτρέπει συνεργάζεται με ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν είχε ανοίξει τη δική της μπουτίκ ρού­χων στην οδό Πατησίων και ένα nail spa.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr