Θανάσης Βέγγος: Δείτε ποιος είναι ο γιος του

0
116

Θανάσης Βέγγος: Ο μεγαλύτερος γιος του πέρασε την παιδική του ηλικία δίπλα στον μεγάλο πρωταγωνιστή.

Ο Θανάσης Βέγγος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Οι ταινίες του έκαναν μικρούς και μεγάλους να γελάσουν, αποτελώντας τον τρόπο με τον οποίο τον θυμόμαστε. Ο Θανάσης Βέγγος μοιάζει εμφανώς με τον πατέρα του. Ο μεγαλύτερος γιος του Θανάση Βέγγου πέρασε την παιδική του ηλικία δίπλα στον μεγάλο πρωταγωνιστή.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στις εικόνες έχει τονίσει: «Ήταν πάρα πολύ καλά εκείνα τα χρόνια, αν και τον πατέρα δεν τον βλέπαμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Είχε πολλές ασχολίες με τις ταινίες, το θέατρο και με τα υπόλοιπα προβλήματα της δουλειάς του. Γνωρίζετε πως ο πατέρας έκανε μια εταιρεία παραγωγής ταινιών. Ο μόνος λόγος λοιπόν που έκανε αυτή την εταιρεία ήταν για να μπορεί να γυρίζει τις ταινίες που εκείνος ήθελε με τον τρόπο του. Οι ταινίες του πατέρα ήταν πραγματικός κινηματογράφος. Για τον πατέρα δεν έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο το σενάριο. Το σενάριο ήταν απλά ο κορμός σε όλη τη διεργασία της ταινίας που έκανε. Μόνος τους διακωμωδούσε και έβγαινε εκτός σεναρίου συνέχεια. Σαν τον Τσάρλι Τσάπλιν».

Θανάσης Βέγγος: Δείτε ποιος είναι ο γιος του

Θανάσης Βέγγος

Θανάσης Βέγγος: Η σκηνή που παραλίγο να χάσει την ζωή του

Ο Θανάσης Βέγγος ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του. Παρόλα αυτά ο αεικίνητος ηθοποιός έκανε πολύ επικίνδυνες σκηνές, ενώ σε μία από αυτές παραλίγο να χάσει την ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, στον «Παπατρέχα», ο Βέγγος υποδύεται τον μονίμως σε κίνηση διαχειριστή μιας πολυκατοικίας. Τρέχει όλη την ώρα στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει κάθε πιθανή και απίθανη επιθυμία των ενοίκων της. Δίχως να σταματάει πουθενά. Ούτε καν στην τζαμαρία της εισόδου. Στο φιλμ φαίνεται ο τρελαμένος Βέγγος να περνά μέσα από το τζάμι, το οποίο σπάει με το κεφάλι του. Μάλιστα, συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Το τζάμι ήταν 100% κανονικό. Μάλιστα, η ιδέα να προστεθεί η συγκεκριμένη σκηνή, ανήκε στο Βέγγο, με τους ανθρώπους της παραγωγής να μην πολυπιστεύουν ότι θα το κάνει. Κι όμως, το έκανε.

Αντίστοιχες καταστάσεις υπήρξαν αμέτρητες στις ταινίες του. Ωστόσο, ο ίδιος έχει αποκαλύψει ο ίδιος στην ταινία Παπατρέχας είχε κινδυνεύσει η ζωή του. Ο Βέγγος κρατήθηκε με σκοινί από πολύ μεγάλο ύψος και κάτω υπήρχε μόνο τσιμέντο. Μια λάθος κίνηση και ο καλός μας άνθρωπος θα είχε χάσει τη ζωή του.

svg%3E

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr