Θάνατος Μαρανατόνα: «Είχα εντολή να μην τον ξυπνήσω»

0
42

Την ποινική δίωξη του ιατρικού team του Μαραντόνα «τρέχει» ο εισαγγελέας καθώς θεωρεί πως ο θάνατος του Αργεντίνου θρύλου ήταν απόρροια μη σωστής διαχείρισης.

Ο νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, το πρώτο μέλος της ιατρικής του ομάδας που εμφανίστηκε ενώπιον του γραφείου του εισαγγελέα της Αργεντινής, αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του ισχυριζόμενος ότι διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει: «Οι προϊστάμενοί του, του είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε την σοφία να εκτελέσει το καθήκον του», δήλωσε ο δικηγόρος, Φράνκο Τσιαρέλι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου, ο πελάτης του παρατήρησε κάποια προειδοποιητικά σημάδια, για τα οποία ενημέρωσε άμεσα ενώ έκανε γνωστό ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Τον άφησαν να αργοπεθαίνει

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν, παρέμενε επτά ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο ,ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από το θάνατό του αφού βάσει της αυτοψίας αργοπέθαινε.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα θρόμβωσης που είχε.

«Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ», ανέφερε ο δικηγόρος στον Τύπο.

Κομβικές οι καταθέσεις των υπολοίπων τις προσεχείς ημέρες

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ακόμη έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ιατρού και ψυχιάτρου καθώς αντιμετωπίζουν την ποινική δίωξη στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ο θάνατός του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, κατηγορούνται πως εξασφάλισαν «την σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr