Θάνατος τριών κοριτσιών στη Πάτρα: Η νέα ανάρτηση του κύριου Λέων που μιλάει για ασφυξία

0
33

Θάνατος τριών κοριτσιών στη Πάτρα: Ο κύριος Λέων έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθεί αν πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών κρύβεται η ασφυξία.

Μια νέα σοκαριστική ανάρτηση έκανε σήμερα 16/3 ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Με μια δημοσίευση στο Facebook ο κ. Λέων μας παρουσιάζει και με εικόνες το πόσο δύσκολο είναι να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά ή βρέφη. Για τα μικρά παιδιά τονίζει συγκεκριμένα ότι: «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

Τι γράφει χαρακτηριστικά στην αναρτησή του:

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.
Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.
Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr