Θάνατος Τζωρτζίνας – Λέων: «Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό»

0
59

Θάνατος Τζωρτζίνας: Η ανεύρεση του φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας θεωρείται ως ένα στοιχείο καθοριστικής σημασίας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Η ανεύρεση του φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας θεωρείται ως ένα στοιχείο καθοριστικής σημασίας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, όπου βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και σήμερα Πέμπτη [19/5] μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο κ. Λέων κάνοντας λόγο για ένα εύρημα που έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα.

«Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» εξήγησε στην ΕΡΤ ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας για την οποία είπε ότι «ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος» και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr