Θάνος Πλεύρης: «Αδιάβαστος ο Τσίπρας για τα θέματα του υπουργείου Υγείας»

0
161

Θάνος Πλεύρης: «Αδιάβαστος εμφανίστηκε ο Τσίπρας για τα θέματα του υπουργείου Υγείας», αναφέρει σε δήλωση – απάντηση του ο υπουργός Υγείας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα μετά τα όσα είπε ο τελευταίος στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ .

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας «αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των μισθών ξεχνώντας ότι ως πρωθυπουργός άφησε τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ σε ιστορικό χαμηλό.

Αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 1 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για το υπουργείο Υγείας 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε σε προσλήψεις 5.500 υγειονομικών τη στιγμή που ήδη έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με πάνω από 12.000 υγειονομικούς και εκκρεμούν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 534 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπών υγειονομικών».

Στην συνέχεια ο κος Πλεύρης τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το ΕΣΥ με λιγότερες από 550 κλίνες ΜΕΘ και τις υπερδιπλασίασε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Απέναντι στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του πρώην Πρωθυπουργού, που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό».

Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην πορεία των εμβολιασμών, αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, ασκώντας ιδιαίτερα αυστηρή κριτική.

“Ο κος Τσίπρας έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Οικονόμου: Για συνταξιούχους και ανέργους

Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο κος Οικονόμου, απάντησε στο γιατί δεν ακούστηκαν κάποια μέτρα για τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, ή τους μακροχρόνια άνεργους: «Ακούσατε ένα πρόγραμμα 3,5 δις ευρώ, που τα περισσότερα χαρακτηριστικά του αφορούν την ελληνική κοινωνία. Και τους συνταξιούχους αφορά η μείωση στο τιμολόγιο του ρεύματος, και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ η μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας αφορά σε όλη την κοινωνία. Το μερίδιο ανάπτυξης διαχέεται με δικαιοσύνη σε όλους».

Ερωτηθείς δε, για το τι θα γίνει με την επιστροφή των αναδρομικών και των δώρων των συνταξιούχων ο κος Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «Τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν. Οποιαδήποτε δικαστική απόφαση βγαίνει η κυβέρνηση τη σέβεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr