Θέατρο Βράχων: Κρίνεται η τύχη του στον Άρειο Πάγο

0
49

Στον Άρειο Πάγο κρίνεται αύριο η ιδιωτικοποίηση του «Θεάτρου Βράχων», καθώς εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες μεγάλη έκταση του δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά, όπου φιλοξενούνται ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αλλά και αγώνες όλων των σχολείων εδώ και δεκαετίες.

Η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από ιδιώτες ξεκινά το 2003 και 2005 όταν έγιναν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 η απόφαση πρώτου βαθμού δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και το εφετείο αποφάσισε ότι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν στους διεκδικητές τους.

Εάν η αίτηση των δύο δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου έχει αίσιο αποτέλεσμα, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Εφετείο. Σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι θα πρέπει να αποβληθούν από την έκταση που φιλοξενεί τα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού» και ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν αποζημιώσεις στους ιδιώτες ως τμήμα των μισθωμάτων για το σύνολο των ετών, για τα οποία διοργανώνονταν τα Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» και «Υμηττού».

Η δημοτική αρχή Βύρωνα δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων, που αποτελεί μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022,  δεν θα λειτουργήσουν τα Τμήματα  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο, η Δημοτική Συγκοινωνία και η Κοινωνική Υπηρεσία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να μεταβούν στον Άρειο Πάγο για να υποστηρίξουν τον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Για το σκοπό αυτό λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βύρωνα θα αναχωρήσουν στις 8:30 το πρωί της 4ης Μαΐου μπροστά από το Δημαρχείο Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) για τη δωρεάν μεταφορά εργαζομένων και πολιτών στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: Pagenews.gr