Θέματα ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2020: Αυτά «έπεσαν» στα μαθήματα ειδικότητας

0
60

Οι υποψήφιοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται σήμερα σε  Ηλεκτροτεχνία 2, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Υγιεινή, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), ενώ τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές είναι τα εξής παρακάτω:

Δείτε EΔΩ τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία 2

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ),

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Υγιεινή

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

Επισημαίνεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή με την εξέταση σε Χημεία, Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν σε Ιστορία και Πληροφορική

Με βατά θέματα συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, σε Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα στην ιστορία προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που ωστόσο για την ουσιαστική επεξεργασία τους απαιτούσαν την καλή προετοιμασία των υποψηφίων.

Συγκριτικά με τα περσινά, τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται αντίστοιχης ποιότητας και ανάλογου βαθμού δυσκολίας, διαπίστωση που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η προσέγγιση των θεμάτων στο μάθημα της Ιστορίας προϋποθέτει πλέον την κριτική ικανότητα των μαθητών και όχι απλώς τη στείρα αποστήθιση της ύλης.  Τα θέματα στην Πληροφορική: Οι εκφωνήσεις φέτος είχαν σαφήνεια, εξέταζαν μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Σε σχέση με πέρυσι θεωρούμε ότι οι υποψήφιοι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα βαθμολογίας. Για να αριστεύσει ένας υποψήφιος θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί σωστά και να έχει λύσει αρκετές ασκήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • ΘΕΜΑ Α

Θέμα θεωρίας το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες.

  • ΘΕΜΑ Β

Αναμενόμενο το Β1 και χωρίς παγίδες. Το Β2 συμπλήρωση κενών, κάποια από τα οποία ίσως μπερδέψουν τον υποψήφιο.

  • ΘΕΜΑ Γ

Άσκηση σαφώς διατυπωμένη με μια μεγάλη επανάληψη μέσα στην οποία έπρεπε να γίνουν οι περισσότερες λειτουργίες του προγράμματος. Δε θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τους σωστά προετοιμασμένους υποψηφίους.

  • ΘΕΜΑ Δ

Άσκηση με πίνακες και ένα υποπρόγραμμα. Ίσως δυσκολευτούν κάποιοι υποψήφιοι στο Δ2β, στο πώς θα γεμίζει ο πίνακας δηλαδή. Μετά από αυτό έχει κλασικές επεξεργασίες οι οποίες είναι  δουλεμένες αρκετές φορές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr