Θεοχάρης: Με rapid test η είσοδος των τουριστών

0
230

Χάρης Θεοχάρης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και για τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης η υγειονομική ασφάλεια των τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι «με αυτή την κίνηση η χώρα μας θέλει να διευκολύνει τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, καθώς το κόστος του τεστ αντιγόνου είναι χαμηλότερο. Η είσοδος με rapid test αναμένεται να βοηθήσει τους τουρίστες από τα κράτη της Βαλκανικής όπου το κόστος των μοριακών τεστ είναι δυσανάλογο σε σχέση με τον μισθό τους.»

Θεοχάρης

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε Περιφέρειας είναι αναρτημένα»

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε Περιφέρειας είναι αναρτημένα και είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Το γεγονός των εμβολιασμών και της πρόθεσής μας για εμβολιασμό θα είναι το μεγάλο μας εργαλείο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώνονται τα κρούσματα όσο ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών κι αυτό είναι ένα τεράστιο εργαλείο, τεράστιο όπλο σε όλες τις συζητήσεις με τους φορείς του τουρισμού και τις άλλες κυβερνήσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει για το υπουργείο ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπουργός ξεκίνησε έναν μαραθώνιο επαφών από χώρες όπως η Σερβία, η Πολωνία και η Ρουμανία που παραδοσιακά επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα.

Τζιτζικώστας: Βασικός πυλώνας της Οικονομίας μας ο Τουρισμός

Από την πλευρά του ο κ.Τζιτζικώστας σημείωσε ότι: «μπήκαμε σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο» και πρόσθεσε: «Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο τουρισμός είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία τρία χρόνια είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών και αυτό το μομέντουμ δεν πρόκειται και δεν θα αφήσουμε να χαθεί.

Εφέτος, ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που αποτελεί και το «κλειδί» για να πάει καλά ο τουρισμός στην περιοχή μας, γι’ αυτό κι από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέριμνα έτσι ώστε η διασυνοριακοί σταθμοί να λειτουργήσουν σωστά και το σωστά σημαίνει:

  • Πρώτον, να λειτουργούν όλοι οι διασυνοριακοί σταθμοί 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Δεύτερον, να υπάρχει ειδική λωρίδα για τους εμβολιασμένους για να μην καθυστερούν όσοι έχουν τα πιστοποιητικά από 1η Ιουλίου.
  • Τρίτον, να αυξηθεί το προσωπικό του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται γρήγορα τεστ (rapid test και άλλα) στα σύνορα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr