Θεοχάρης Σκωτία καραντίνα: «Άδικη η οριζόντια απόφαση»

0
127

Την απόφαση της Σκωτίας να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους πολίτες επιστρέφουν αεροπορικώς από την Ελλάδα και τους περιορισμούς που επιβάλει η Ουαλία σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας, σχολίασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Η οριζόντια απόφαση της Σκωτίας είναι άδικη. Φοβάμαι ότι μας εμπλέκει και στην εσωτερική πολιτική διελκυστίνδα που οι διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν. Καθώς, όταν το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο ως πήχη έχουν θέσει 20 περιπτώσεις κρουσμάτων στις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους και εμείς είμαστε στα 13 κρούσματα, τέτοιες οριζόντιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣΤΑΤ και δείχνουν για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ύφεση 15,2%, ο υπουργός παρατήρησε πως «εάν το συγκρίνει κανείς με τον μέσο όρο της ύφεσης στην Ευρώπης είμαστε ακριβώς στο μέσο όρο της», επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό όπως η Ισπανία και η Ιταλία, εκεί η ύφεση είναι 22,1% και 17,3% αντίστοιχα και λέγοντας «φανταστείτε που θα ήταν η ύφεση στην χώρα μας εάν αφήναμε κλειστό τον τουρισμό»

Σχολιάζοντας αναφορές της αντιπολίτευσης, ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο υπουργός είπε πως από την στιγμή που σταμάτησε η καραντίνα και βγήκαμε από τα σπίτια μας, ξανάνοιξαν τα μαγαζιά, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στο «μηδέν», σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στα 17.000 τεστ ημερησίως και είμαστε η 5η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη.

Ακόμη, απέρριψε την κριτική ότι δεν υπήρξε σχέδιο στο άνοιγμα του τουρισμού λέγοντας:

«Αυτό, δεν έγινε αυτό τυχαίαούτε χωρίς σχέδιο, ούτε βγάζοντας ένα φιρμάνι», ενώ στις επικρίσεις για παλινωδίες, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «η μάχη είναι καθημερινή, και ακούμε κάθε μέρα αυτά που μας εισηγούνται ανάλογα με τις εξελίξεις οι ειδικοί. Δεν αλλάξαμε στρατηγική. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δούλεψαν για αυτό και έχουμε ελάχιστα κρούσματα σε τουριστικές επιχειρήσεις», ενώ προσέθεσε πως «εκεί που υπάρχουν κρούσματα η κυβέρνηση κλείνει και τα μαγαζιά, όπως και εάν λέγονται αυτά».

Τέλος, αναφερόμενος στη «διπλωματία» του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είπε πως «είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με όλες τις χώρες». «Δεν μπορεί να νιώθουμε μειονεκτικά και καχεκτικοί ή να έχουμε τη νοοτροπία της Ψωροκώσταινας. Αυτή την νοοτροπία πρέπει επιτέλους να την αποτινάξουμε. Εδώ έχουμε πετύχει μια σειρά από πράγματα και πρέπει να πούμε «μπράβο» στον ελληνικό λαό που τα πέτυχε» προσέθεσε και τόνισε: «Παλεύουμε διπλωματικά και σήμερα ακόμα να έχουμε θετική απόφαση από τη Μεγάλη Βρετανία. Ελπίζουμε ότι θα είναι θετική αυτή η απόφασή της. Έχουμε δώσει και δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε διπλωματικό επίπεδο για να μπορέσουμε να δώσουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι ασφαλής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr