Θεοδωρικάκος Δημόσιο: Έτσι θα λειτουργεί λόγω κορωνοϊού

0
43

Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ανέλυσε την Κυριακή (23 Αυγούστου) ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με βάση τα παραπάνω, ο κος Θεοδωρικάκος εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού. Όπως τόνισε ο υπουργός στον ΣΚΑΙ, στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του.

Παράλληλα, τόσο υπάλληλοι όσο και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις. Όσον αφορά στους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δε, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ, όπως διευκρίνισε ο κος Θεοδωρικάκος ειδικότερα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία.

Τέλος εργαζόμενοι , οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια. «Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεννόησης με τον υπουργό Εργασίας, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ισχύει και στο Δημόσιο ο κος Θεοδωρικάκος απάντησε πως «είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και θα το παρακολουθήσουμε».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με πέντε χιλιάδες από αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr