Θεοδωρικάκος: Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει σε ύβρεις γιατί δεν έχει προτάσεις

0
53

«Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της χώρας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

«Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της χώρας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Action 24 που παρουσιάζουν ο Γιώργος Κακούσης και η Άννα Λιβαθυνού.

Αναφερόμενος στα διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Το πρώτο πράγμα στις εκλογές είναι να δούμε τι ανάγκες έχει η ίδια η κοινωνία, ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη πορεία στην οικονομία, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες και καλύτερες προοπτικές ζωής, ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορα και την ασφάλεια με την ευρύτερη έννοια στο σύνολο της χώρας, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ανασυγκροτήσει τον κρατικό μηχανισμό και να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών».

Για την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις κάλπες ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δε μπορεί επειδή έχουμε εκλογές κάποιοι να αναπαράγουν μίσος και τοξικότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα, από σοβαρό, πολιτισμένο, ανθρώπινο διάλογο, όπου φυσικά θα διασταυρώσουμε τα επιχειρήματά μας, θα υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους ανθρώπινου πολιτισμού και όχι πρωτοφανούς ανθρωποφαγίας η οποία ξεφεύγει από κάθε όριο και κάθε λογική».

Επισήμανε δε ότι απαίτηση του ελληνικού λαού είναι ο σεβασμός στους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού. Τονίζοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κουραστεί από την αθλιότητα, από τις συκοφαντίες, από την τοξικότητα και από τον διχαστικό λόγο. Σκληρή αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει. Αλλά πρέπει να υπάρξει με πολιτικά επιχειρήματα, με αντικρουόμενα πολιτικά επιχειρήματα, με διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις όχι όμως με τέτοια τοξικότητα, όχι με έναν λόγο μίσους ο οποίος παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και δεν έχει καμία σχέση με την εποχή μας».

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, θύμισε ότι το 2012-2015 το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργός τότε ήταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Σαμαράς, γιατί η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε: «Πιστεύω λοιπόν, ότι αν κάποιος σκέφτεται πρώτα το συμφέρον της χώρας δεν πρέπει να ξεκινά με τη συζήτηση του ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, αναφέρομαι στον κ. Ανδρουλάκη και στο τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Κάθε κόμμα πιστεύω ότι θέλει για Πρωθυπουργό τον αρχηγό του, έτσι συμβαίνει με τα κόμματα εξουσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr