Θεοδωρικάκος: Ηχηρή απάντηση στον Τούρκο Υπουργό Σοïλού

0
64

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι ένας Κούρδος, μέλος του PKK, τον οποίο συνέλαβε, είχε εκπαιδευθεί στη Χώρα μας.

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεïμάν Σοïλού, ο οποίος  είχε εκτοξεύσει μία ανυπόστατη και σοβαρή καταγγελία εναντίον της πατρίδας μας΄.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι ένας Κούρδος, μέλος του PKK, τον οποίο συνέλαβε, είχε εκπαιδευθεί στη Χώρα μας.

Μάλιστα, ο Τούρκος Υπουργός είχε αναφερθεί στο Λαύριο, στην περιοχή του οποίου υποστηρίζει, εδώ και καιρό, ότι υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης Κούρδων αγωνιστών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών διέψευσε το γεγονός και επανέλαβε ότι η Χώρα μας κινείται πάντοτε εντός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr