Θεοδωρικάκος κορωνοϊός: Το θέμα δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

0
32

Το ότι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δήλωσε το εξής: «Τα μέτρα εφαρμόζονται με αυστηρότητα, με πειθαρχία, έχουν εσωτερική συνέπεια και τυγχάνουν, πάντοτε, της αποδοχής, της στήριξης και συνήθως της υπόδειξης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ας μην παριστάνουμε για όλα τα θέματα, όλοι τους ειδικούς».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση επί των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα της υγειονομικής κρίσης, τόνισε πως είναι πολύ προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει άλλα πολιτικά πεδία αντιπολιτευτικής πολιτικής και να μην ξαναγυρίσει σε εποχές δημαγωγίας και λαϊκισμού, όπως έκανε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Επεσήμανε, μάλιστα, πως όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία υλοποιήσαμε το σχέδιο που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πάντοτε με τη συμβουλή των ειδικών επιστημόνων, της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, υπό τον κ. Τσιόδρα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και σήμερα.

«Είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην εφαρμογή των μέτρων»

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, όπως και με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα ελέγχου και εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Με τη συνδρομή και της Δημοτικής Αστυνομίας και με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών», όπως τόνισε, για να προσθέσει ότι: «Στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, παίρνουμε πολύ αυστηρά μέτρα με τη χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, ειδικά όταν έρχονται σε επικοινωνία με τους πολίτες. Και είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην εφαρμογή αυτών των μέτρων».

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε, πως θα διαρκέσουν όσο εκτιμήσουν οι λοιμωξιολόγοι, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσιόδρας χτύπησε… καμπάνα εγρήγορσης και απόλυτης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορούμε να ξεχνιόμαστε και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, να χάσουμε αυτό που πετύχαμε την περίοδο της καραντίνας που με μεγάλη πειθαρχία εφαρμόστηκαν τα μέτρα», δήλωσε ο κος Θεοδωρικάκος.

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr