Θεοδωρικάκος σχολεία: Δωρεάν μάσκες στους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί

0
17

Στην ανακοίνωση πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει σχέδιο για να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας, προχώρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως «δόθηκε σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Ακόμη τόνισε πως θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων.

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε. Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αυτό κανονικά λήγει τέλος Αυγούστου.

Νίκη Κεραμέως: «Στα διαλείμματα δεν θα χρειάζεται κανένα παιδί να φοράει μάσκα»

Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Open είπε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών. Παράλληλα αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής. «Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Ως προς την προμήθεια της μάσκας, η υπουργός Παιδείας ανέφερε -σε αντίθεση με τον υπουργό Εσωτερικών- ότι η αγορά της μάσκας θα είναι ευθύνη των γονέων και το κράτος αυτό το έξοδο δε θα το καλύπτει. «Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται». Τέλος, είπε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr