Θεοδωρικάκος: Ζήτημα ωρών να λυθεί το θέμα με τον Έλληνα αστυνομικό

0
63

Θεοδωρικάκος: Μέσα στις επόμενες 48 ώρες πρόκειται να λυθεί το θέμα της σύλληψης Έλληνα Αστυνομικού και της συντρόφου του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι εντός 48 ωρών πρόκειται να επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με την σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στην τουρκική μεθόριο. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύψε σήμερα το pagenews.gr, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, το θέμα έληξε εν τη γέννηση του.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε στο ΣΚΑΙ 100,3, ότι η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι. Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού τους στη χώρα. Έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα - Δήλωση με νόημα

Το περιστατικό

Την Δευτέρα συνελήφθη ο Έλληνας αστυνομικός και η σύζυγος του από Τούρκους στην περιοχή της Αδριανούπολης. Πρόκειται για αστυνομικό, 41 ετών, που υπηρετεί στο Α.Τ Φερών του Έβρου και κατάγεται από την Άνθεια.  Ο αστυνομικός είχε πάει με τη σύντροφό του εκδρομή στην Ανδιανούπολη άλλα δεν επέστρεψε. Σήμερα, λοιπόν, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία.

Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. Ο αρχιφύλακας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι και σήμερα πέρασε αυτόφωρο

Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Στις ελληνικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση από την τουρκική πλευρά προκειμένου να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή για ποιον λόγο συνελήφθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανδριανούπολης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία την Κυριακή, αλλά δεν επέστρεψε. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός και η γυναίκα κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή και για αυτό συνελήφθησαν.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί ήδη η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών, που έχουν κινητοποιηθεί για να το χειριστούν μέσω των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη. Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr