Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ιστορική η ευκαιρία που δίνει στη χώρα το ταμείο ανάκαμψης

0
32

«Ιστορική και ανεπανάληπτη είναι η ευκαιρία που δίνει στη χώρα το ταμείο ανάκαμψης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης πρόσθεσε πως «η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια είναι μοναδική» και συνέχισε: «Πρέπει να ανακάμψουμε από την ύφεση που προκαλεί η πανδημία και τα τραύματα που επιφέρει η ύφεση αυτή, και ταυτόχρονα να καλύψουμε το τεράστιο επενδυτικό κενό που δημιούργησε η δεκαετής ελληνική κρίση».

«Το πρόβλημα που κληρονομήσαμε έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση της παραγωγικής δραστηριότητας»

«Πρέπει να ανακάμψουμε και να αναπτυχθούμε ταυτόχρονα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε: «Από οικονομικής πλευράς, το πρόβλημα που κληρονομήσαμε έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση της παραγωγικής δραστηριότητας και το πολύ υψηλό κόστος που έχει η εργασία, καθώς και η εκτεταμένη γραφειοκρατία που «πνίγει» την επιχειρηματικότητα». «Όλα αυτά», όπως είπε, ο κ.Σκυλακάκης «συνδέονται και με την παραμονή στην Ελλάδα ενός σημαντικού «κομματιού» της οικονομίας στο «μαύρο» κομμάτι, που έχει την φοροδιαφυγή και την «μαύρη» εργασία».

«Η αλλαγή μοντέλου που επιδιώκουμε,» σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, «έχει ως κύριο στόχο τη στροφή σε μια πιο εξωστρεφή οικονομία που να είναι διεθνώς ανταγωνιστική». «Αυτή η μετάβαση», όπως εξήγησε, «δεν είναι μόνο μια οικονομική αλλαγή, καθώς αλλάζει θεμελιωδώς, τεχνολογίες, νοοτροπίες και θεσμούς, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική δικαιοσύνη».

«Η αλλαγή αυτή του οικονομικού μοντέλου,» συνέχισε, «διατρέχει όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης και καθίσταται ακόμα πιο επείγουσα την επόμενη ημέρα της πανδημίας, αφού οι ανάγκες κοινωνίας και οικονομίας είναι αναγκαστικά μεγαλύτερες». Μένοντας στο θέμα του ταμείου ανάκαμψης, ανέφερε ότι «βασική του κατεύθυνση είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις, που επιταχύνουν την ανάκαμψη, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του κράτους προς πράσινη και ψηφιακή κατεύθυνση», συμπληρώνοντας ότι «δεν έχουμε κυριολεκτικά ούτε μια μέρα για χάσιμο», καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr