Θεόδωρος Σκυλακάκης κορωνοϊός: «Διεύρυνση των επιχειρήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ»

0
41

Θεόδωρος Σκυλακάκης κορωνοϊός: Στη διεύρυνση των επιχειρήσεων που θα έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη τηλεοπτική του παρουσία στο Mega. Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στη πλατφόρμα – η οποία άνοιξε – αναμένεται να βρεθούν και άλλες επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν με τη σειρά τους αίτηση για τη διεκδίκηση των 800 ευρώ που δίνεται ως επίδομα για τις «πληγές» που προκαλεί στην εργασία ο κορωνοϊός.

«Δύο πράγματα θα γίνουν, διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Σταδιακά αυτοί που αδικούνται περισσότερο στην πρώτη φάση θα ενισχύονται περισσότερο στη δεύτερη», κατέληξε.

Για το Eurogroup

Στο Εurogroup έγινε λόγος για μια πρώτη πρόσθετη απόφαση για ενεργοποίηση του ESM με ένα αρχικό ποσό 2% του ΑΕΠ (4δισ. για Ελλάδα), σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, το οποίο είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, γιατί θα χρειαστούν για τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης. Ωστόσο, το ποσό αυτό δε γνωρίζει πώς θα αξιοποιηθεί, καθώς υπάρχουν άγνωστες βασικές παράμετροι του προβλήματος, άγνωστες παράπλευρες απώλειες και παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία.Το κρίσιμο ερώτημα πάντως είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα lock down στις χώρες που έχουν επιβληθεί, τι εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τι θα συμβαίνει όταν θα ολοκληρώνεται η εποχικότητα του ιού.«Να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα προσωρινό φαινόμενο και όχι μόνιμο», τόνισε ο υφυπουργός.

Πηγή: Pagenews.gr