Θεόδωρος Σκυλακάκης: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση του τζίρου τους λόγω τοπικού lockdown

0
23

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ανακοίνωσε πως ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου λόγω κορωνοϊού ή τοπικού lockdown, θα είναι μη επιστρεπτέο.

Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες τοπικού lockdown, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στο να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις – εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμη των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, επεσήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

«Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας», ανέφερε ο κος Σκυλακάκης. «Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι τέσσερις με πέντε, ίσως έξι μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr