Θεολόγος φωτιά: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά – Άνοιξαν και οι δρόμοι

0
55

Σπουδαία είναι τα νέα από τον Θεολόγο στη Φθιώτιδα όπου οι πυροσβέστες κατόρθωσαν και έθεσαν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο πευκοδάσος της περιοχής. Μάλιστα, είχαν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, αλλά χάρη στις ηρωικές προσπάθειές τους, τα κατάφεραν.

Όπως αναφέρει το lamiareport, τα κατάφεραν πριν πέσει το σκοτάδι και έτσι κέρδισαν το μεγάλο στοίχημα. «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες υπερέβαλαν εαυτό, έτσι ώστε να περιορίσουν τη φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας» πριν να πέσει η νύχτα, αναφέρει το τοπικό σάιτ. Και τα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς είναι υπό πλήρη έλεγχο μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού μιλούσαμε για φωτιά σε πευκοδάσος με σύμμαχο τον αέρα.

«Πρώτο μέλημά μας ήταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Στη συνέχεια διασφαλίσαμε περιμετρικά τις δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και εκεί τα καταφέραμε καλά, ώστε να μην κινδυνέψουν ζώα και περιουσίες. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά….». είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς, Θανάσης Καρακάντζας.

Από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε στην κυκλοφορία και ο επαρχιακός δρόμος Προσκυνάς – Θεολόγος, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Να θυμίσουμε ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στις 14:30 το μεσημέρι σήμερα, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να σώσουν τα ζώα (μοσχάρια, γουρούνια, πρόβατα), αλλά και τις περιουσίες των ιδιοκτητών δύο κτηνοτροφικών μονάδων. Δυστυχώς, χάθηκαν πολλά στρέμματα πευκοδάσους, ενώ κάηκαν και καλλιέργειες με ελιές και άλλα δέντρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης

Οι περιμετρικές ζώνες που δημιούργησαν έγκαιρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα ήταν καθοριστικές για να τα καταφέρουν οι πυροσβέστες και να μην έχουμε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το τεράστιο στοίχημα ήταν να προλάβουν το σκοτάδι που πάντα δυσκολεύει αφόρητα τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr