Θεσσαλονίκη – Αρνητές γονείς: Στέλνουν αιτήματα σε σχολεία στην Αλάσκα για να κάνουν τηλεκπαίδευση τα παιδιά

0
131

Θεσσαλονίκη – Αρνητές γονείς: «Καταθέτουν αιτήματα εξαίρεσης παρακολούθησης μαθημάτων στα σχολεία» αποκάλυψε ο Αθανάσιος Φροσύνης.

O κορωνοϊός μπορεί να παίρνει καθημερινά δεκάδες ζωές σε ολόκληρη τη χώρα και την εμφύλιο, όμως ορισμένοι Αρνητές γονείς στην Ελλάδα  και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κρήτη αρνούνται να πιστέψουν και να συναινέσουν στα μέτρα. Όχι μόνο δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους, αλλά ψάχνουν και νέους τρόπους για να συνεχίσουν την εκπαίδευση τα ανήλικα τέκνα τους.

Όπως ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του  o διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Αθανάσιος Φροσύνης, «αρκετοί είναι οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κι έχουν σκεφτεί διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να αποφύγουν την αυστηροποίηση του νόμου και τις προβλεπόμενες ποινές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη – Αρνητές γονείς

Καταθέτουν αιτήματα εξαίρεσης παρακολούθησης

«Μία από αυτές, είναι να καταθέτουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αιτήματα εξαίρεσης παρακολούθησης μαθημάτων των παιδιών, καθώς ψάχνοντας στο ίντερνετ βρίσκουν σχολεία ανά τον κόσμο που παραθέτουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης. Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά με γονείς που έχουν βρει σχολεία μέχρι και την Αλάσκα ή την Μοντάνα των ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι το μοναδικό τέχνασμα που σκέφτονται, αλλά όπως και να έχει τέτοιου είδους αιτήματα φυσικά και δεν γίνονται αποδεκτά»προσθέτει στη συνέχεια ο Αθανάσιος Φροσύνης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταλήγει με τον ακριβή αριθμό των παιδιών που απέχουν λόγω των αρνητών γονιών από τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης μετά την επανέναρξη των μαθημάτων και την αυστηροποίηση των ποινών, λέγοντας στο grtimes.gr, ότι «το ποσοστό των 50 περίπου μαθητών που απείχαν μέχρι πρότινος από τα μαθήματα, έχει σαφώς μειωθεί, αφενός γιατί τέτοιου είδους αιτήματα εξαίρεσης δεν έχουν γίνει αποδεκτά, αφετέρου γιατί ένα μέρος των γονιών έχει συνετιστεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr