Θεσσαλονίκη κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι και πλημμυρικά φαινόμενα από την έντονη βροχόπτωση

0
13

Προβλήματα παρουσιάζονται σε περιοχές της βόρεια Ελλάδας και της Κρήτης, από την έντονη βροχόπτωση το πρωί της Δευτέρας. Στην Θεσσαλονίκη, δρόμοι και πεζοδρόμια πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να προκληθεί καθίζηση.

Ειδικότερα, όπως μπορείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, η υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος σημειώθηκε επί της οδού Αλεξάνδρου Σβόλου, στην αριστερή μεριά του δρόμου, με την κυκλοφορία αυτή τη στιγμή να διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Σύμφωνα με καταστηματάρχη της περιοχής, το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (07.12.2020) χωρίς να υπάρξει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για την αποκατάσταση της καθίζησης και την τοποθέτηση προειδοποιητικής πινακίδας.

Να σημειωθεί ότι, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά δέντρων, να πέσουν φύλλα και να παρασυρθούν από τα νερά με συνέπεια να φράξουν φρεάτια και να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι και πεζοδρόμια.

Ακόμη, από τον δυνατό αέρα μετακινήθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Παράλληλα, αρκετοί δρόμοι ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πόλης μετατράπηκαν σε… ποτάμια, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και δυσκολεύοντας τη μετακίνηση των πεζών.

Προβλήματα με κατολισθήσεις στην Κρήτη

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, με κατολισθήσεις και διαδοπή του οδικού και αγροτικού δικτύου. Η περιοχή που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ορεινή κοινότητα Ασή Γωνιά, όπου και ένας οδηγός κινδύνευσε.

Από τα ορμητικά νερά στα Χανιά “κόπηκε” λόγω καταπτώσεων και κατολισθήσεων ο δρόμος που συνδέει την Ασή Γωνιά με τον Καλλικράτη Σφακίων, ενώ στην περιοχή μετέβησαν μηχανήματα έργων από τον δήμο Αποκορώνου και αποκατέστησαν στην κυκλοφορία.

Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε ποιμνιοστάσια, ενώ τα νερά παρέσυραν αγροτικό όχημα ο οδηγός του οποίου κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τραύματα στο χέρι.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, “υπήρξε μεγάλη ένταση της βροχής, που κατέβασε, πέτρες και χώματα. Τα μηχανήματα του δήμου βρέθηκαν στα σημεία που αναφέρθηκαν προβλήματα για την άμεση αντιμετώπισή τους”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο Τρίτη (08.12.2020) θα υπάρξει πλήρης καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου όπου αναφερθούν προβλήματα να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr