Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Δεκάδες τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας – Εκτάκτως ο Τσιόδρας στο Ασβεστοχώρι

0
62

Έφτασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκαν πάνω από 30 κρούσματα. Όπως μπορείτε να δείτε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν φτάσει στη δομή προκειμένου να παραλάβουν τους ασθενείς ενώ συνεχίζονται τα τεστ σε προσωπικό και ηλικιωμένους. Μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, και άλλοι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες θετικοί στον ιό είναι και 3 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes για τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, αν και για την ώρα δεν έχουν ξεκάθαρη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα γίνεται ξανά και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

«Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κος Ζαγκλής. Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας και πιθανόν το απόγευμα.

Όπως είπε η κόρη ενός 90χρόνου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όλες αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και δεν επιτρέπονταν τα επισκεπτήρια.

Ασθενοφόρα στον οίκο ευγηρίας

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής και έναν 58χρονο παιδίατρο ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου. Σημειώνεται πως η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (11 Αυγούστου) διασωληνώθηκε και ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr