Θρήνος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

0
80

Τον χαμό παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του θρηνεί ο Φωστήρας και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η οικογένεια του Φωστήρα αποχαιρετά τον παλαίμαχο άσο της ομάδας Χαράλαμπο Χατζηδήμου, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία 85 ετών.

Ο  Φωστήρας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το χαμό του θρύλου του συλλόγου, ο οποίος κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 26 Νοεμβρίου 1961 ο Φωστήρας υποδεχόταν στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγούνται 1-0 και κερδίζουν κόρνερ.

Ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου το εκτελεί, η μπάλα παίρνει παράξενα φάλτσα και ξεγελάει τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσίρο. Αυτό ήταν  το πρώτο γκολ από χτύπημα κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση:

Σύσσωμη η οικογένεια του Φωστήρα εκφράζει την βαθιά της λύπη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Χαράλαμπου Χατζηδήμου σε ηλικία 85 ετών.

Ο σύλλογός μας έχασε ένα πολύτιμο μέλος της κιτρινόμαυρης «οικογένειας», την οποία «υπηρέτησε» με αγάπη.

Δεν θα ξεχαστεί άλλωστε -ειδικότερα από τους παλιούς φίλους του Φωστήρα μας- εκείνο το περίφημο κόρνερ του Χαράλαμπου Χατζηδήμου, όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τότε το 1961/62, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α’ Εθνικής, ο οποίος πέτυχε γκολ από χτύπημα κόρνερ.

Η οικογένεια του Φωστήρα εύχεται υγεία, δύναμη και υπομονή στους οικείους του Χαράλαμπου Χατζηδήμου.

Καλό παράδεισο!

Πηγή: Pagenews.gr