Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Χριστοδουλίδη – Α. Γκουτέρες

0
55

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ν. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε εκ νέου τον γ.γ. του Οργανισμού για την ετοιμότητά του, σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, και εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία διορισμού Απεσταλμένου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, υποβοηθητικά των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του στην επίλυση του Κυπριακού εντός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο γ.γ. του ΟΗΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.

Πηγή: Pagenews.gr