Τηλεφώνημα Κασκαρέλη – Φιντάν για τους μετανάστες στον Έβρο

0
55

Τρεις ημέρες πριν, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Χακάν Φιντάν

Τρεις ημέρες πριν, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Χακάν Φιντάν, τον νέο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Μάλιστα η ολιγόλεπτη συνάντηση των κυρίων Κασκαρέλη και Φιντάν έγινε πριν ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει επισήμως ότι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ αναβαθμίζεται μετακινούμενος στο πόστο που τα τελευταία χρόνια ήλεγχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προφανώς προτού καν αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ο Χακάν Φιντάν δεν θα μπορούσε να μιλήσει για την κατάσταση στον Έβρο, όπου παρατηρούνται σχετικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές προερχομένων από τα τουρκικά σύνορα. Σήμερα Τρίτη όμως, λίγες ώρες αφού ο Χακάν Φιντάν ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών και πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών στο παρελθόν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του.

Κι αυτό διότι μετά τους περίπου 80 Γεζίντι που εντοπίστηκαν σε νησίδες στον Έβρο και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου, πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα περισσότεροι από 300 μετανάστες βρίσκονται στο ποτάμι επιχειρώντας να μπουν στην Ελλάδα.

Από την ελληνική πλευρά ανακοινώθηκε επισήμως μέσω Twitter το τηλεφώνημα Κασκαρέλη – Φιντάν, ενώ αναφέρεται ότι συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Άλλωστε, ήταν νομοτελειακό οτι ο Έλληνας υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών θα επιχειρούσε να έλθει σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του, ζητώντας του να ασκήσει την επιρροή του για να μην συνεχιστούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.

Πηγή: Pagenews.gr