Τίλμαν Φερτίτα κορωνοϊός: Ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς έθεσε σε διαθεσιμότητα 40.000 υπαλλήλους

0
52

Τίλμαν Φερτίτα κορωνοϊός: Η εξάπλωση του ιού εκτός από κοινωνικές έχει και οικονομικές επεκτάσεις. Το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος μένει στο σπίτι του έχει επηρεάσει την Παγκόσμια οικονομία. Ένας από τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό είναι κάποιος που με τη σειρά του επηρεάζει τη ζωή πολλών εργαζόμενων.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Χιούστον Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα, πήρε την απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα 40.000 υπαλλήλους του σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καζίνο, τα οποία είναι ιδιοκτησίας του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στο  70% των υπαλλήλων του και πολλοί πιστεύουν πως αυτό είναι μέτρο πίεση προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, για να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις του σε ποσοστό 30 με 40%.

«Πρέπει να επιβιώσουμε»

«Αυτή τη στιγμή, απλά δεν κάνουμε τίποτα. Είναι σκληρό αυτό που συμβαίνει για πολλές οικογένειες, όμως πρέπει να επιβιώσουμε, διαφορετικά θα καταστραφούν οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φερτίτα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική περιουσία του Φερτίτα ανέρχεται στα 4,9 δισ. δολάρια, ενώ μεγάλη ζημιά αναμένεται να υποστεί και με το «λουκέτο» που έχει μπει στο NBA, με τη συνολική ζημιά για όλους να ανέρχεται σε 1 δισ. περίπου.

Πηγή: Pagenews.gr