Το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα που κέρδισε τις εντυπώσεις

0
71

Χλευάστηκε και σαρκάστηκε από πολλούς εχθρούς, αλλά και «φίλους», ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος, στα 74 χρόνια του, απεύθυνε το πιο ένθερμο και εγκάρδιο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα συγκριτικά με πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χλευάστηκε και σαρκάστηκε από πολλούς εχθρούς, αλλά και «φίλους», ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος, στα 74 χρόνια του, απεύθυνε το πιο ένθερμο και εγκάρδιο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα συγκριτικά με πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ενδεδυμένος τον εαυτό του, ο βασιλιάς Κάρολος άφησε στην  άκρη τα, κάπως φθαρμένους, διαγγέλματα της άχρωμης ουδετερότητας και της ψευδεπίγραφης ανοικτότητας. Δεν είχε ανάγκη, άλλωστε, να επιδείξει την θρησκευτική ανεκτικότητά του, την οποία από νέος φρόντισε να αφομοιώσει.

Μίλησε στους Βρετανούς συμπολίτες τους για το υψηλό πληθωρισμό, που τους ταλανίζει, χωρίς να προτείνει σε κάποιον ταπεινωμένο από τις κακουχίες άνεργο να εργαστεί σε κάποιο ευαγές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Τόνισε την ανάγκη να αναζωπυρωθούν αισθήματα αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους.

Επαίνεσε την αλληλοβοήθεια στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, αφού τίμησε τη μνήμη της μητέρας του, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

«Δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη συμπάθεια που δείξατε σε όλη την οικογένειά μας», είπε, τονίζοντας πόσο συναισθηματικά φορτιστμένα είναι τα Χριστούγεννα για «όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα».

Επαίνεσε τον στρατό και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, «που εργάζονται ακούραστα» για την ασφάλεια της χώρας, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό, ενώ πρόσφατα οι νοσηλευτές προχώρησαν σε μια μαζική απεργία.

Και πρόσθεσε: «Θέλω ιδιαίτερα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους υπέροχα ευγενικούς ανθρώπους που τόσο γενναιόδωρα» δίνουν «φαγητό», «χρήματα» ή τον «πολύτιμο» «χρόνο» τους», σε αυτούς τους καιρούς «μεγάλης ανησυχίας και δοκιμασιών».

Ο βασιλιάς, πλέον, ανέφερε όσους αντιμετωπίζουν πόλεμο, πείνα ή φυσικές καταστροφές καθώς και εκείνους που «εδώ αναζητούν τρόπους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να ταΐσουν και να ζεστάνουν τις οικογένειές τους».

«Τέτοια εγκάρδια αλληλεγγύη είναι η πιο εμπνευσμένη έκφραση του να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου!».

«Όποια και αν είναι η πίστη σας ή αν δεν έχετε, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε ελπίδα για το μέλλον μέσα σε αυτό το ζωογόνο φως και με την αληθινή ταπεινοφροσύνη που βρίσκεται στην υπηρεσία προς τους άλλους», πρόσθεσε, ευχόμενος «Χριστούγεννα ειρήνη, ευτυχία και αιώνιο φως!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr