Το «γκάλοπ των γκάλοπ»: Η επτακομματική Βουλή το πιθανότερο σενάριο

0
29

Η έρευνα, το «γκάλοπ των γκάλοπ» με την υπογραφή του Παναγιώτη Κουστένη, πραγματοποιήθηκε με βάση τις τελευταίες επτά δημοσκοπήσεις από όλες τις εταιρίες που έκαναν έρευνες τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί την τελευταία καταγραφή πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Επτακομματική Βουλή ως το πιθανότερο σενάριο δείχνει το “γκάλοπ των γκάλοπ” που παρουσίασε η ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τις τελευταίες επτά δημοσκοπήσεις από όλες τις εταιρίες που έκαναν έρευνες τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί την τελευταία καταγραφή πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 25 Ιουνίου.

“Μπορεί η πληθώρα κομμάτων να οδηγήσει σε αλληλεξουδετέρωση. Φαίνεται ότι έχουμε κάποια κόμματα που βρίσκονται στο μεταίχμιο του 3% αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα γίνει η διασπορά. Είναι ικανή να τα αφήσει όλα εκτός Βουλής ή να τα βάλει όλα εντός; Δεν μπορούν να αποκλειστούν και τα δύο σενάρια, όσο υπερβολικά και αν ακούγονται” τόνισε ο κ. Κουστένης, ο οποίος υπογράφει το “γκάλοπ των γκάλοπ”.Ειδικότερα, η μέση πρόθεση ψήφου (μέσος όρος από τα δεδομένα των 7 εταιριών δημοσκοπήσεων), διαμορφώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας τα εκλογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας κινούνται από το 34,7% (κατώτερο) μέχρι και 41,6% (ανώτερο) ενώ του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται από το 16,3% (κατώτερο) μέχρι και 18,2% (ανώτερο).

Το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά από 10,0% έως 12,2%, το ΚΚΕ από 6,1% έως 7,6% και η Ελληνική Λύση από 3,3% έως 3,7%.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η επτακομματική Βουλή, με Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση. “Είναι αρκετές οι πιθανότητες για την εξακομματική και την οκτακομματική, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ακραίο σενάριο της πεντακομματικής Βουλής” σχολίασε ο κ. Κουστένης.

Η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής:

“Έχουμε πάρει τους μέσους όρους, με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, και είδαμε ότι υπάρχουν 6 κόμματα τα οποία ο μέσος όρος τους είναι εμφανώς πάνω από το 3,5%. Δηλαδή τα τέσσερα βασικά και μαζί η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας. Οπότε, θεωρώντας ότι αυτά τα δύο κόμματα κατά πάσα πιθανότητα φαίνεται ότι διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή, εξετάζουμε ως μίνιμουμ σενάριο την εξακομματική κομματική Βουλή” εξήγησε ο Παναγιώτης Κουστένης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr