Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Κύπρου

0
32

Κατέληξε απόψε στο κυβερνητικό του σχήμα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατέληξε απόψε στο κυβερνητικό του σχήμα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Η κυβέρνηση αποτελείται από 25 μέλη, υπουργούς και υφυπουργούς. Η κυβέρνηση είναι προγραμματισμένο να αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου, μετά την νενομισμένη διαβεβαίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κόμπος. Ο Κ. Κόμπος είναι διδάκτορας συνταγματικού δικαίου και αναπληρωτής καθηγητής δημοσίου δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδέεται με προσωπική γνωριμία.

Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετείται ο Μάκης Κεραυνός, ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος. Ο Μάκης Κεραυνός είναι οικονομολόγος και έχει μακρά επαγγελματική σταδιοδρομία ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Ο διακεκριμένος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Πολιτισμού. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου από όπου απέκτησε διπλώματα κλασσικής κιθάρας και πιάνου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής Λονδίνου στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην ελληνική και ξένη δισκογραφία γράφοντας μουσική, στίχους και ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, κατατάσσοντας τον στους πλέον δημοφιλείς Έλληνες τραγουδοποιούς.

Πιο αναλυτικά, η νέα κυβέρνηση είναι η ακόλουθη, όπως ανακοινώθηκε απόψε και μεταδίδεται από τα ενημερωτικά μέσα της Κύπρου:

Υπουργός Άμυνας: Μιχάλης Γιωργάλλας. Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας: Αθηνά Μιχαηλίδου. Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων: Αλέξης Βαφειάδης. Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: Γιώργος Παπαναστασίου. Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος :Πέτρος Ξενοφώντος. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Γιάννης Παναγιώτου. Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως :Άννα Κουκκίδου – Προκοπίου. Υπουργός Υγείας: Πόπη Κανάρη. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω – Με αρμοδιότητα τον συντονισμό και την επιτήρηση της υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου: Ειρήνη Πική. Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω: Μαρίνα Χατζημανώλη Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω: Κωστας Κουμής. Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω: Φίλιππος Χατζηζαχαρία. Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω: Μαριλένα Ευαγγέλου. Υφυπουργός Πολιτισμού παρά τω Προέδρω: Μιχάλης Χατζηγιάννης Κυβερνητικός Εκπρόσωπος :Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Δόξα Κωμοδρόμου Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Μαριλένα Ραουνά Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου: Πηνελόπη Παπαβασιλείου Επίτροποι που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άνευ νομοθεσίας): Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Τζόζη Χριστοδούλου Επίτροπος Περιβάλλοντος: Μαρία Παναγιώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr