Το στρογγυλό σπίτι στην Καλιφόρνια βγαλμένο από τα ’60s είναι κρυμμένο στο Los Altos Hills

0
16

Σχεδιασμένο από το studio Feldman Architecture

Το αρχιτεκτονικό studio Feldman Architecture με έδρα το San Francisco της California επικεντρώνει όλο το σχεδιαστικό του ενδιαφέρον στη μαγεία της φύσης, με σκοπό να δημιουργήσει τις πιο εντυπωσιακές κατοικίες ανά τον κόσμο. Η αίγλη και ο μοντερνισμός είναι δύο στοιχεία που αποτυπώνονται πάντα στα έργα τους και αυτό γίνεται ξεκάθαρο ακόμη και μέσα από το φωτογραφικό υλικό.

Πρόσφατα, οι αρχιτέκτονες του γραφείου ολοκλήρωσαν την ανακαίνιση μιας οικογενειακής βίλας, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το studio τους. Πρόκειται για μια απίθανη κατοικία, χτισμένη τη δεκαετία του ’60, που απογειώνει τις αισθήσεις χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό της.

To designer team προσέγγισε σχεδιαστικά αυτό το σπίτι με βάση την ήδη υπάρχουσα φουτουριστική διαρρύθμισή του. Από το εξωτερικό της και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια υπερσύγχρονη κατοικία, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες της εκεί περιοχής και δεσπόζει σε μια καταπράσινη πεδιάδα. Μοναδικά σχεδιασμένη, δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον κι εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς interior design lovers.

Για την εξωτερική της όψη επιλέχθηκε το ξύλο ως βασικό υλικό, σε έναν σκουρόχρωμο τόνο, που συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα bold χρώματα, όπως το καφέ στις πόρτες και τα παράθυρα. Η παλέτα φαντάζει τόσο ιδανική, μιας και βλέπουμε πως υπάρχει απίστευτη χρωματική ισορροπία. Το graphic design του σπιτιού εναρμονίζεται με τα κατάφυτο τοπίο και δίνει μια νότα μοντερνισμού στην ανέγγιχτη ομορφιά της φύσης.

Σε ό,τι αφορά στο indoor σκηνικό, ακολουθείται παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία, με τον σύγχρονο μινιμαλισμό να ορίζει το αποτέλεσμα και να δημιουργεί γωνιές που είναι άξιες θαυμασμού, καθώς και η τέλεια πηγή έμπνευσης. Και πάλι, οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τις ψυχρές αποχρώσεις και προκαλούν μια τελική εικόνα τόσο άρτια δομημένη.

Πιο συγκεκριμένα, το λευκό αποτελεί τον «καμβά» κάθε χώρου και πάνω σε αυτόν άλλοι τόνοι δίνουν «ζωή» κι extra διάσταση, όπως το σκούρο γκρι, το καφέ, αλλά και το μπεζ, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους και «δένουν» συγκλονιστικά.

Όσο για τα έπιπλα, αυτά είναι ακριβώς επειδή το όλο concept διατηρεί τα standards μιας απόλυτα λειτουργικής προσέγγισης στον σχεδιασμό, με σκοπό να εξασφαλίζεται ένα άκρως πρακτικό living για την οικογένεια. Ωστόσο, όσα έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα είναι ultra stylish και αποτελούν «κομμάτι» στο συνολικό σκηνικό, χωρίς να δημιουργείται καμία υπερβολή στο τελικό αποτέλεσμα.

Παρατηρούμε πως το κάθε δωμάτιο δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την παλέτα των ουδέτερων, earthy τόνων, τη στιγμή που η «ζεστασιά» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και κάνει κάθε σημείο τόσο ελκυστικά φτιαγμένο. Και πάλι, οι ξύλινες επιφάνειες κυριαρχούν, ισορροπώντας το total design, που μπορεί να είναι τόσο ενημερωμένο και προσαρμοσμένο στο τώρα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως έχει εξασφαλιστεί ένα timeless αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανένα decor trend και καμία εποχή του χρόνου.

Plus, τα μεγάλα παράθυρα έχουν εξασφαλίσει απεριόριστο φυσικό φωτισμό, επιτρέποντας με την παρουσία τους στις ηλιακές ακτίνες να εισχωρήσουν ανεμπόδιστες. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως πριν την ανακαίνιση δεν υπήρχαν όλες αυτές οι τζαμαρίες, οι οποίες επιλέχθηκαν από το studio ώστε να κάνουν τους χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr