Τουρισμός Ελλάδα: Στρατηγική συμφωνία του υπουργείου με τον Όμιλο TUI

0
44

Μια συμφωνία από την οποία η ελληνική κυβέρνηση περιμένει πολλά ανακοινώθηκε σήμερα. Όπως έγινε γνωστό, στρατηγική συμφωνία για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ.

Όπως είπε ο κ.Θεοχάρης, στόχος είναι να έρθουν φέτος στην Ελλάδα μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας το 50% των τουριστών που είχαν έρθει πέρσι στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στη συμφωνία με την TUI τόνισε, ανάμεσα σε άλλα,:

« – Βάζουμε κοινό στόχο να φέρουμε το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρία στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες.

– Υλοποιούμε τον στόχο αυτόν μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί.

– Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς.

– Επιπρόσθετα, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας.

– Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

– Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές.

– Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς και ότι δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

Χαρακτηριστική ήταν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και η δήλωση του CEO της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ: «Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστή η πρώτη λίστα με τις 14 χώρες από τις οποίες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα οι πολίτες τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου. Για να συμπεριληφθεί μια χώρα στην ασφαλή αυτή λίστα θα πρέπει να καταγράφει ίδια ή και λιγότερα κρούσματα του κορωνοϊού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή 16 ανά 100.000 πολίτες.

Οι χώρες λοιπόν, που θεωρούνται ασφαλείς είναι οι εξής:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr