Τουρισμός: Ελληνικά νησιά στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στους υποψήφιους επισκέπτες τους

0
53

Στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς βρίσκεται η Ελλάδα, προτάσσοντας την ασφάλεια και την «τήρηση των αποστάσεων» και φιλοδοξώντας να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Μάλιστα, τέσσερα ελληνικά νησιά, η Ίος, η Πάτμος, η Σίφνος και η Σέριφος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής, σύμφωνα με ό,τι δήλωσαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, «Βόλτα στην Ελλάδα» και στον Κώστα Χαλκιαδάκη, δήμαρχοι από αυτούς τους ιδιαίτερους νησιωτικούς προορισμούς.

Η Ίος

Από την Ίο, ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας, στέλνει, μέσω της εκπομπής, πρόσκληση στους Έλληνες  ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί και να αφήσουν σε «απόσταση… την καθημερινότητα» τους υπογραμμίζοντας ότι το νησί είναι υγειονομικά έτοιμο, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης αλλά και μοριακός αναλυτής δειγμάτων.

Με 35 παραλίες, εξηγεί ο κ. Γκίκας, η Ίος κάνει πράξει την έννοια του μη συγχρωτισμού και εστιάζει στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού του νησιού. Μάλιστα σε όσους Έλληνες επισκεφτούν το νησί οι επαγγελματίες του νησιού θα προσφέρουν και επιπλέον ημέρες διακοπών για όσους κλείσουν πακέτα μιας εβδομάδας.

Η Πάτμος

Με τιμές διαμονής από 30 ευρώ την ημέρα ο δήμαρχος της Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες σημειώνει στην εκπομπή, ότι το νησί της αποκάλυψης, με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς να την περιβάλλουν, μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, όπως εξηγεί.

Δήμος και επιχειρηματίες του νησιού συνεργάστηκαν, όπως τονίζεται, για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τον κ. Πέντε να εστιάζει στις υγειονομικές υποδομές. Η Πάτμος, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, διαθέτει κέντρο υγείας επαρκώς στελεχωμένο, με ειδικό μέρος για κρούσματα και θάλαμο απομόνωσης, ενώ προστέθηκε και ειδικός Θάλαμος αρνητικής πίεσης. Παράλληλα, διαθέτει 1.800 κλίνες και 2.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Σίφνος

Για τη Σίφνο αλλά και για τα προαναφερθέντα νησιά ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους. Για τη Σίφνο ειδικότερα, η γαστρονομία είναι στην κορυφή της αλυσίδας αξίας του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί στην εκπομπή, η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Ναδάλη, κάθε χρόνο πραγματοποιείται φεστιβάλ γαστρονομίας.

Επίσης, στο νησί με τις 300 εκκλησίες, τα έθιμα που κληρονομήθηκαν συνεχίζονται στις μέρες μας αναλλοίωτα, με αυτό του «Πανηγυρά» να ξεχωρίζει. Όπως αναφέρει η κα Ναδάλη, ο Πανηγυράς είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το πανηγύρι της εκάστοτε εκκλησίας, με καθαρισμούς και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την οργάνωση του.

Η Σέριφος

Τέλος, «μεταξύ μας» είναι το μήνυμα που εκπέμπει  η Σέριφος προκειμένου να προσελκύσει εφέτος επισκέπτες, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στέλιος Λιβάνιος αναφερόμενος στην καμπάνια επικοινωνίας του νησιού. Με 72 μη οργανωμένες παραλίες η Σέριφος ήταν και θα είναι το νησί που δεν ενδείκνυται για συνωστισμό.

«Η γαλήνη είναι το ζητούμενο η Σέριφος είναι ο προορισμός», αναφέρει ο κ. Λιβάνιος. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες στο νησί θα τύχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστά από 15% ως 20%, όπως εξηγεί ο κ. Λιβάνιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr