Τουρισμός για Όλους: Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα διακοπών

0
48

Στο τέλος Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για το 2020.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Το εν λόγω πρόγραμμα «τρέχει» για όσους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μιας και η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους διαμονής, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελική λίστα των δικαιούχων που δημοσιεύτηκε προσφάτως, θα συμπεριληφθούν στο προσεχές διάστημα σε ένα δεύτερο πρόγραμμα που αφορά σε ταξιδιωτικά γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, δεν θα μείνει εκτός προγράμματος. Και το νέο πρόγραμμα για τουρισμό θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το πρόγραμμα θα καλύψει 750.000 δικαιούχους και ωφελούμενους οι οποίοι έκαναν αίτηση συμμετοχής

Πάντως, ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξήρε τη σημασία της προ ολίγων ημερών ψήφισης του τρίτου προγράμματος ενίσχυσης για τον εσωτερικό τουρισμό, με τη θεσμοθέτηση του «voucher» για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού. «Με αυτό το πρόγραμμα, ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατόπιν συμφωνίας με κάποιο τουριστικό κατάλυμα, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κουπόνια έκπτωσης στους υπαλλήλους τους, για τις φετινές διακοπές τους», ανέφερε ο κος Θεοχάρης.

«Στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αναβιώσαμε, η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Για αυτό, από τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αρχικά διαθέσαμε, πλέον θα ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, θα καλύψουμε τους 750.000 δικαιούχους και ωφελούμενους οι οποίοι έκαναν αίτηση συμμετοχής. Τα δύο προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού (voucher και ‘Τουρισμός Για Όλους), σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, για το οποίο θα διατεθούν περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ, επιβεβαιώνουν τις πολύ σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού», συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr