Τουρισμός κορωνοϊός: «Καταιγίδα» ακυρώσεων – Προβληματισμός στους ξενοδόχους

0
70

Τουρισμός κορωνοϊός: Ένα από τα βασικά γρανάζια της ελληνικής οικονομίας δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η επέλαση του κορωνοϊού, τα έκτακτα μέτρα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη και ο φόβος για μετακινήσεις προκαλούν τεράστια προβλήματα στους ξενοδόχους, οι οποίοι βλέπουν τη μία ακύρωση να διαδέχεται την άλλη.

Οι ακυρώσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο φτάνουν ακόμα και το 100%, ενώ στο εκρηκτικό κοκτέιλ προστέθηκε και η μη καταβολή από τους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία από το εξωτερικό, των προκαταβολών για τις προκρατήσεις. Σύμφωνα με παράγοντες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων οι τουρ οπερέιτορ ζητούν από τη μία τη μετάθεση των προκαταβολών μέλλον και από την άλλη μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Στον τουριστικό κλάδο επικρατεί έντονη ανησυχία, με παράγοντες του κλάδου να κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν πολλά καταλύματα. Πάντως οι τουρίστες στην Αθήνα αν και ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Σαντορίνη, με τους τοπικούς φορείς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αν δεν σταματήσει η εξάπλωση του ιού μέχρι το Μάιο θα έχει χαθεί εντελώς η τουριστική περίοδος και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Πηγή: Pagenews.gr