Τουρισμός κορωνοϊός: Υγειονομική αντεπίθεση από τα ελληνικά ξενοδοχεία για την προσέλκυση τουριστών

0
56

Τουρισμός κορωνοϊός: Εν αναμονή βέβαια και των όσων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, για τη στήριξη του κλάδου, αλλά και για τα υγειονομικά πρωτόκολα που πρέπει να εφαρμόζουν. Όλα δείχνουν ότι η φετινή τουριστική εμπειρία στη χώρα μας και παντού, θα είναι πρωτόγνωρη.

Πρώτη και βασική μέριμνα των ξενοδόχων είναι το αυστηρό πλαίσιο που έχουν ορίσει όσον αφορά την καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των χώρων. Το θέμα της υγιεινής είναι το κύριο μέλημα των ξενοδόχων και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη εκπαιδεύσει το προσωπικό στα νέα αυτά δεδομένα που είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκτός φυσικά από τους εσωτερικούς χώρους και τα δωμάτια που απολυμαίνονται και καθαρίζονται προσεκτικά, τα μέτρα αφορούν και τους εξωτερικούς χώρους όπου φροντίζουν για την τακτική απολύμανση τους όπως ορίζουν οι κανόνες και τα πρωτόκολλα. Ακόμη, τηρούνται ευλαβικά οι αποστάσεις ασφαλείας. Κυρίως στους εξωτερικούς χώρους για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Οι ξενοδόχοι φροντίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι τα μέτρα θα τηρηθούν στον απόλυτο βαθμό ώστε να είναι ασφαλείς τόσο το προσωπικό αλλά και οι επισκέπτες. Άλλωστε, είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν θα διακινδυνεύσει, στον βαθμό τουλάχιστον που περνάει από το χέρι του, να εκδηλωθεί κρούσμα στη δική του ξενοδοχειακή μονάδα και σε περίπτωση που αναπόφευκτα συμβεί αυτό τότε η απολύμανση να είναι άμεση ώστε να διαφυλαχθούν οι υπόλοιποι και να προστατευτούν από ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στον χώρο. Ιδού ένα δείγμα από την προετοιμασία ελληνικού ξενοδοχείου:

Πηγή: Pagenews.gr