Τουρκία: Δυσαρέσκεια από τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για διαδήλωση της αντιπολίτευσης

0
80

Η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της αναφέροντας πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στον πρέσβη των ΗΠΑ τον οποίο κάλεσε την Κυριακή, επειδή η αμερικανική πρεσβεία δημοσίευσε προειδοποίηση  στην ιστοσελίδα της, σχετικά με μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της αντιπολιτευόμενης πολιτικού Τσανάν Καφταντσίογλου με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο και το κράτος.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της στις 18 Μαΐου αναφέροντας πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τον πρέσβη Τζεφ Φλέικ ότι υπήρχαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί στην αμερικανική προειδοποίηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η τουρκική αστυνομία στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr