Τουρκία: Εάν οι ΗΠΑ παγώσουν την αγορά των F-16 θα στραφούμε προς Su-35 και Su-57

0
42

Η Τουρκία θα στραφεί προς τη Ρωσία στο ενδεχόμενο που οι ΗΠΑ επιλέξουν να «παγώσουν» την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη SU-35 και SU-57 σε περίπτωση που οι ΗΠΑ «παγώσουν» την προμήθεια F-16, επεσήμανε ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε την Κυριακή πως οι ΗΠΑ πρότειναν την πώληση των F-16 ως αντάλλαγμα για τις επενδύσεις της στο πρόγραμμα των F-35.

Η αγορά των F-35, να υπενθυμιστεί, δεν προχώρησε λόγω των κυρώσεων κατά της Άγκυρας για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

Πηγές σημειώνουν πως η Άγκυρα έχει ήδη στείλει σχετικό αίτημα που αφορά στα F-16 αλλά και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας.

«Εάν η διαδικασία (σ.σ. η αγορά και αναβάθμιση των F-16) δεν φέρει αποτελέσματα, τότε η Τουρκία δεν θα μείνει χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Εάν είναι απαραίτητο, το θέμα των Su-35 και Su-57 μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή. Η βιομηχανία μας θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας, και αν χρειαστεί κάτι επιπλέον, τότε μπορούμε πάντα να βρούμε μια διέξοδο» είπε ο Ismail Demir σήμερα.

Πηγή: Pagenews.gr